Reulovatelná nabíječka PB aku
Moderátor: Moderátoři
http://www.gme.cz/cz/pc4wk002-5-p113-201.html
Aby to neudělalo "rup", jako někomu. Uhlíkové nevydrží s nervama.
masar píše:Hm...asi už schází jenom proměnit olovo na zlato.
Abych řek' pravdu, tak já raději vodu ve víno ...
E8 píše:v elektrolytických rozhodnězkrátka a dobře nabíjení jako nabíjení
Tohle se mi nezdá. Nějaký chemický proces je tam při formování, kdy se vytváří vrstva oxidu hlinitého na Al fólii jako dielektrikum. A ta je velmi tenká a proto je kapacita elektrolytických kondenzátorů velká. Jinak elektrolyt s ničím nereaguje, alespoň ne prvoplánově. Myslím, že žádné nabíjení ve smyslu tvorby elektrochemických potenciálů tam není. Možná někdo znalý to upřesní ...
Kapacita kondenzátoru a kapacita akumulátoru mají společnou jen jednotku elektrického náboje. Rozdíl mezi nabíjením kondenzátoru a akumulátoru je právě v absenci elektrochemického procesu v kondenzátorech (všech typů) a pokud tam nějaký elektrochemický proces vznikne, pak je to proces řekl bych parazitní.
Mám tu třeba gelovku s nápisem "constant voltage charge, initial current less than 4A, standby use 13.2V", což mi přijde úplně to samé jako s olovem.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
mislim ze je to tak.BIPOLAR píše:Trochu je to s dvěma KD503 předimenzované, stačilo by jedno KD503, ale záleží z jakého nap.napětí se nastavuje výstupní. Pokud se ale musí použít 2 KD, tak by bylo vhodné zapojit do báze obou trandů rezistory cca 100 ohmů, pro možnou rozdílnou betu těchto tranzistorů.
a nemas nejaku schemu na super zvaracku.regulovatelnu?srandista píše:mislim ze je to tak.BIPOLAR píše:Trochu je to s dvěma KD503 předimenzované, stačilo by jedno KD503, ale záleží z jakého nap.napětí se nastavuje výstupní. Pokud se ale musí použít 2 KD, tak by bylo vhodné zapojit do báze obou trandů rezistory cca 100 ohmů, pro možnou rozdílnou betu těchto tranzistorů.
Cust píše:změna olova na zlato není problém, ale ta voda ve víno... zatím se to povedlo jen jednomu člověku a experiment nebyl opakován...mtajovsky píše:Abych řek' pravdu, tak já raději vodu ve víno ...masar píše:Hm...asi už schází jenom proměnit olovo na zlato.
v jeho případě se snad ani nejednalo o experiment, nýbrž o demonstraci znalosti