Odinstalace ovládače
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Odinstalace ovládače
Kamarád mi nainstaloval(neměl mnoho času,tak v rychlosti)ovládač k multifunkčnímu zařízení CANON SmartBase MPC600F.Už na začátku používání jsem si všimnul,že tiskárna nepracuje tak jak má(poprvé,než došlo k přeinstalování,mi tento ovládač nainstaloval zeť avše šlapalo jak má).Zjistil jsem,že tento ovládač není kompaktibilní s Windows XP.Proto jsem jej chtěl odinstalovat pomocí "Přidat nebo odebrat programy",ale tam to nejde,stále vyskakují upozornění v anglickém jazyku.
Může mi prosím někdo poradit jak na tento problém?
Předem všem děkuji za přízpěvky a přeji příjemný den.
Ale obávám se že pouze odstranění tiskárny z okna Tiskárny a faxy nepomůže, protože rezidenti spouštění po startu počítače zůstanou stále aktivní a stejně tak zůstanou zavedeny ovladače v systému a budou se načítat po startu počítače.
V okně Tiskárny a faxy klikni na bílou plochu pravým tlačítkem a z nabídky, vyber Vlastnosti serveru. Vlevo nahoře budou tři karty, vyber kartu Ovladače.
Na kartě Ovladače, vyber ze seznamu tiskáren tu, kterou chceš odinstalovat.
Ono je ale docela možné, že se ti to nepovede a bude to to hlásit, že to není možné, protože tiskárna se používá.
Podívej se tedy do nabídky Start/Programy/Po spuštění, jestli se ti nespouští program který má podobný název jako tvoje tiskárna, pokud ano smaž ho z této nabídky.
Pokud tam nic není, je možné, že bude nutné tyto rezidenty vypnout ručně, buď ve Správci úloh a nebo ve Správě služeb a aplikací.
Tyto programy se chovají jako normální programy a většinou je nelze odebrat pouhým přeinstalováním ovladače.
Měli by být odinstalovatelní svým vlastním odinstalátorem.
Pokud to nejde, je to pro neznalého uživatele docela problém.
Na tu odinstalaci ostatního by mohl pomoci jednoduchý, ale účinný program Windows Install Clean Up. Ten celkem spolehlivě odstraní co si vyberu a dá se začít od začátku.
Edit
Ten prográmek je přímo od Microsoftu a na jejich stránkách je ke stažení.
http://download.microsoft.com/download/e/9/d/e9d80355-7ab4-45b8-80e8-983a48d5e1bd/msicuu2.exe