zapojeni laserove diody
Moderátor: Moderátoři

Takže treba zregulovať napätie na cca 3V a potom prúd na X-mA (a práve to si tá moja dioda riadi sama, berie si 100mA).
Ještě bych upřesnil Andreu...regulovaným proudem=proudovým zdrojem, kdyby to přecejenom někdo nepochopil.
Som len samouk, učím sa metódou pokus-omyl, toť vše. Vzdelanie všeobecné, žiadna elektrotechnika. Zo skúseností všeličo viem, ale kníh som veľa nečítal, ani ten datasheet sa mi nechcelo čítať. Navyše nebol k tej mojej diode, k tej som žiadny nenašiel.
Tak ma len udivuje, že čo tu čítam o laser diodach, ako sa ľahko zničia, ale tú moju sa mi akosi nedarí odpáliť
Na 2,4V NiMH priamo, to musí dať aj 2A, no nie? Tak prečo ju nespáli? Asi skúsim vyššie napätie. Potom už možno konečne začne dymiť
L96
53PX
Diky
EKKAR tady psal
Dá se nahradit červenou LEDkou a tranzistorem - LED má v propustném směru cca 1,5V-1,7V (bude dobré vybírat) a tranzistor ve funkci emitorového sledovače si z toho vezme cca 0,6V
Muzete to nekdo prosim nejak upresnit? Diky
U jedne dokonce primo na laserove hlave byl laser driver a nasel jsem k nemu i datasheet. http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/4851s.pdf
Myslite ze by se to dalo pouzit? Nestaci to totiz pouze pripojit na napeti.
Veskere zapojeni a odpory potrebne k nastaveni oscilatoru jsem zachoval.
Diky Benik3