regulace na horkovzdušnou pistoli

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Zmije

#16 Příspěvek od Zmije »

Když bude regulovat teplotu, tak by se to nemělo přehřát a rozpadnout.
555

#17 Příspěvek od 555 »

Zmije píše:Když bude regulovat teplotu, tak by se to nemělo přehřát a rozpadnout.

tohle se mi strasne libi:-)

http://www.instructables.com/id/DIY-Hot ... ts-DC-at-/

jeslti to dobře chápu,tak on vyndal z horkovzdušné pistole spirálu a jak jsem se díval tak ji zkrátil.Pak vzal zbytek z mikropájky a do toho to tělěso vložil.,a ta hadička jak k tomu vede,tak v ní proudí vzduch z ventilátoru z té bávalé horkovzdušné pistole že?

a tu spirálu a asi i ten ventilátorek se napájí třeba zdrojem ATX 12V že?
ale jak je tam řešena regulace vlastně nebo tam neni?ale dobrej nápad měl :roll: .já právě mám doma jednu nefunkční horkovzdušnou pistoli i obal z mikropájky :)
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Vyriesil som to jednoducho - kupil som teplovzdusnu pistol Steinel s plynulou regulaciou vykonu a dvoma rychlostami. Spajkovat sa s tym celkom da - len to chce trocha cviku. Ziadne upravy som nerobil.
Zmije

#19 Příspěvek od Zmije »

rnbw píše:Vyriesil som to jednoducho - kupil som teplovzdusnu pistol Steinel s plynulou regulaciou vykonu a dvoma rychlostami. Spajkovat sa s tym celkom da - len to chce trocha cviku. Ziadne upravy som nerobil.

Málem bych zapoměl, že se to tady jmenuje bastlírna. Hokej neumíme, v EU se nás nikdo nezastane a improvizovat už se taky bojíme, asi je to s námi opravdu nahnutý. :down:
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Tak nech si kludne rozvrta tu pistol a spali spiralu, to sa fakt oplati... :roll:
procesor

#21 Příspěvek od procesor »

No...plné optimizmu :wink:
Crifodo

Re: regulace na horkovzdušnou pistoli

#22 Příspěvek od Crifodo »

555 píše:dá se nějak udělat regulace od 0°C - 600°C

ta spodní hranice, při teplotě okolí třeba 25°, to bude docela honička. Možná s dobrým Peltiérem.
bu2520

#23 Příspěvek od bu2520 »

jinak ty horkovzduchy od číňanců, to mají udělané velmi primitivně , 555 která spíná triak a potenciometrem se řídí střída sepnutí , nereguluje t osice přesně podle teploty , ale řekl bych že t onení podstatné, kdo z nás si nastavuje páječku podle stupňů na hrotu? Já alespoň si jí nastavuju tak aby mi dobře a rychle pájela a je mi fuk kolik to je zrovínka stupňů.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“