HL LaserJet 6L

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
PLEXIS

HL LaserJet 6L

#1 Příspěvek od PLEXIS »

Pekny den,

k teto tiskarne mam jeden zalozni toner, ktery byl naposled pouzit asi pred rokem. Do te doby tiskl dobre. Dnes jsem ho znovu pouzil a dochazi k tomu, ze u vytisteneho textu dochazi k vypadkum barvy a text neni tak syty.
Vsiml jsem si, za opt. valec je na krajich silne zanesen tonerem. Odstranit jsem ho zkousel stetcem, ale nejak to nepomohlo, zase se zanesl.
Mam jeste jednu cartrdge, ale tam je zase zapeceni toner na opt. valci ktery nejde odstranit a pri tistu zpusobuje cerne tecky na papire.

Dekuji za odpoved.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Dakujes za odpoved, ale nenapisal si otazku... Skus vymenit tie valce navzajom.
Vogon

Re: HL LaserJet 6L

#3 Příspěvek od Vogon »

Pokud se zanasi tonerem optický válec je vadná stěrka. Dá se sice vyměnit ale musíš to umět.

PLEXIS píše:Pekny den,
...Mam jeste jednu cartrdge, ale tam je zase zapeceni toner na opt. valci ktery nejde odstranit a pri tistu zpusobuje cerne tecky na papire.
Dekuji za odpoved.

Zapečené tečky na optickém válci... Jak se tam asi zapekly? Optický válec nepřijde do styku s vysokou teplotou. A body, pokud jsou pevně přichyceny na optickém válci budou způsobovat chybějící barvu ve výsledném tisku.
Tečky v tisku bude problém spíše fixační jednotky.
Skus to z válce seškrábnout třeba dřívkem z nanuka. Pokud je to tam "zapečené" mělo by to pomoct.
PLEXIS

#4 Příspěvek od PLEXIS »

Pokud se zanasi tonerem optický válec je vadná stěrka. Dá se sice vyměnit ale musíš to umět.

Ano, sterka je vadna (vlastne tam neni vubec) nebo jenom cast.
Vytazeni opt. valce a vycisteni zatim pomohlo.

Zapečené tečky na optickém válci... Jak se tam asi zapekly? Optický válec nepřijde do styku s vysokou teplotou. A body, pokud jsou pevně přichyceny na optickém válci budou způsobovat chybějící barvu ve výsledném tisku.
Tečky v tisku bude problém spíše fixační jednotky.
Skus to z válce seškrábnout třeba dřívkem z nanuka. Pokud je to tam "zapečené" mělo by to pomoct.

O odstraneni tecek z opto valce jsem se pokuosel, ale bez vysledku - odstranit nejdou . Snad acetonem ale tim smazu fotocitlivou vrstvu.

A fixacni jednotka je co?
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Oldradio »

Zkus reklamaci přímo přes HP, u práškových tonerů se zjišťuje jen váha, tedy kolik tam zbývá toneru. Buď ti to vymění za jiný, nebo vrátí zpět.
http://h10126.www1.hp.com/spotrebak/rek ... oncovi.php

Fixační jednotka, čili pec při teplotě cca 200 stupňů zatavuje tonerový prášek do papíru.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“