Plazma Panasonic TH-42PV600E, zelený zvislý pás
Moderátor: Moderátoři
Plazma Panasonic TH-42PV600E, zelený zvislý pás
Na tomto TV sa prejavila nasledovná závada : zvislý zelený pás cez obrazovku. Pri čiernych scénach ho v časti kde je tmavý obraz nie je vidiet. Je viditelný len v jasných farbách. pri čb obraze nie je viditelný. V zelenom poli sa zmení na inú farbu. Je to opravitelné a rentabilné ?
Ďakujem za radu.
- Přílohy
-
Obrázok 002.jpg- (31.25 KiB) Staženo 140 x
Velké plochy, těžká skla - při průhybu hrozí poškození těsnosti "komůrek pixelů" => únik plynu, a a a je po plazmě.
Totéž (únik plynu) hrozí ve vysokých nadmořských výškách (kde je řídký vzduch!) cca 2.500 m/n.m. a výše (i když ji budeš mít svisle
Podle mně - špatné kontaktování - odpovídalo by tomu i toto:
marian_s píše: .... Naviac ďalší pás tam pribudne a zase zmizne.
Dělám v obchodě a tato závada byla u více modelů plasem panasonic. U nás 42PX7 myslím a jedna starší FullHD. Jednalo se údajně o špatnou vodivou gumu mezi panelem a elektronikou, která začala po čase uvolňovat agresivní látku, která naleptala tišťák. Jinak 95 procent lidí převáží plasmy v leže a zatím nikdo problém neměl do úhlopříčky 106cm, u větších už bych se bál spíš aby neprasknul panel. Ale kdysi jsem mluvil s řidičem, který vozil tv z fabriky a říkal, že když má půl nákladu pryč, tak mu vzadu na návěsu lítají tv z jedné strany na druhou... Když něco člověk koupí v obchodě, tak to má už největší zkoušku za sebou...
kokun píše:Už jsme to tu taky probírali - podrobně jsem se o tom rozepisoval. Přestože je nedělám, byl jsem na školení, kde nám to zdůvodnili
Velké plochy, těžká skla - při průhybu hrozí poškození těsnosti "komůrek pixelů" => únik plynu, a a a je po plazmě.
Totéž (únik plynu) hrozí ve vysokých nadmořských výškách (kde je řídký vzduch!) cca 2.500 m/n.m. a výše (i když ji budeš mít svisle)
![]()
![]()
@kokun: Těsnost komůrek, únik plynu? Vždyť je ten prostor mezi skly pro plyn spojený a navíc je tam podtlak! Kdyby se nějak porušila těsnost, bude vada v celé ploše displeje.
Ten displej má jednoznačně vadný COF (Chip On Flex), to s žádnou "leptající vodivou gumou" nebo převážením nesouvisí.