Snížení výkonu žárovky
Moderátor: Moderátoři
Snížení výkonu žárovky
Nedá, emitované atomy kovů se nevrátí zpátky na vlákno a přistanou na skle baňky.Yarda1 píše:Pokud to bude halogenová žárovka (dle odkazu na ten udělátor), tak musí mít IMHO určitou teplotu, aby fungoval halogenový cyklus. Pokud bude dlouhodobě podžhavená dá si to líbit?
Yarda1 píše:Pokud to bude halogenová žárovka (dle odkazu na ten udělátor), tak musí mít IMHO určitou teplotu, aby fungoval halogenový cyklus. Pokud bude dlouhodobě podžhavená dá si to líbit?
Líbit si to asi dá, ale bude svítit ukňouraně žluto červeně. Marně jsem hledal na stránkách tohoto tělovýchovného výrobce alespoň nějaké info o homologaci, to si na tobě smlsne první policajt s iq vyšší než 80, o technické nemluvě.
"Nabízím řídící jednotky pro automatické naklápění dodělávaných HID xenonů a to fiktivní i plnohodnotné za bezkonkurenční ceny pro zmatení policie a STK. S těmito jednotkami se budou Vaše světla tvářit jako originál. Více o cenách i možnostech najdete na mém webu"
- Quest
V zájmu bezpečnosti jak v provozu, tak před PČR, jediné řešení je montáž světlometů pro denní svícení, avšak pozor! Někteří prodejci nabízejí levné LED světlomety pro denní svícení, které jsou však homologovány pouze jako poziční světlomety (ty krátké úzké pásky). Při koupi je nutno požadovat doklad o patřičné homologaci, který někdy bývá na obalu. Vyšší cena LED světlometů pro denní svícení se může kompenzovat při každodenním ježdění v úspoře paliva (0,2-0,3l/100km/1300ccm/benzín), a hlavní je přínos u světlometů, kde je výměna žárovky problematická, případně bez značkového servisu nemožná.
mi-ro píše:Nedá, emitované atomy kovů se nevrátí zpátky na vlákno a přistanou na skle baňky.Yarda1 píše:Pokud to bude halogenová žárovka (dle odkazu na ten udělátor), tak musí mít IMHO určitou teplotu, aby fungoval halogenový cyklus. Pokud bude dlouhodobě podžhavená dá si to líbit?
Není to tak kritické, mám zkušenosti s lineárními halogenovými žárovkami 1000 W, 500 W a 150 W, které napájím z 230 V přes obyčejnou diodu a svítí již přes 10 let bez problému. Blikání neřeším, jde o venkovní osvětlení.
Jindra
- Quest