Beko NR 14B9M03-TXS, chassis E1 - vyhazuje pojistku

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od otakarv »

Kolik W-atu má ta žárovka?Měřil jsi nyní,zda je vše v pořádku?
robo

#17 Příspěvek od robo »

Zarovka je to stovka. Zatim jsem provadel mereni jednotlivych soucastek. Na mereni napeti si budu muset opatrit schema. Doufam ze ujo Gou poradi.
Burajko

#18 Příspěvek od Burajko »

Pripoj k nej paralelne este jednu 100w,alebo daj 200w.Pri nazeraveni obazovky stupa odber prudu(VN).Pozistor mozes zatial vypajkovat.
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
robo

#19 Příspěvek od robo »

Tak jsem zamenil zarovku 100W za 150W. Ani v pohotovostnim rezimu, ani v rezimu zapnuto zarovka ani nezne, vlakno je v klidu. A tv jela par minut. Je mez demg. civky a pozistoru. Ted zapojim pozistor a civku. Zda se ze 100W zarovka me uvedla v omyl.

Doplneno:
Pripojena civka a pozistor. Zarovka po zapnuti TV svitila. Tak jsem to vypnul. Prekontroloval jsem pripajeni pozistoru. Bez nutnosti zasahu. Znova zapnul. Zarovka svitila, po chvilce zhasnula. Zapnul jsem tv z poh. rezimu. TV najela, zarovka nesvitila. Vypnul DO, zapnul DO. Zarovka nereaguje. Vypnuti vypinacem, po par vterinach zapnuti tv do poh. rezimu. zaroivka nic nedela. Zapnuti z poh. rezimu, tv jede, zarovka nesviti.
Rekl bych ze pri zapnuti tv probehne demagnetizace.. Pri teto cinnosti je velka spotreba, protoze ale tento jev trva moment, pojistka nezareaguje nebot to neprekrocilo hodnotu pojistky. Protoze je tam ted zarovka, pozistor reaguje jinak, a funguje za jinych podminek. Odpor vlakna, zmena odporu pri vzrustajicim svitu zarovky. Mam tam dat normalni pojistku. Nebo misto pojistky zapojit dig. ampermetr. Dekuji
mirosne

#20 Příspěvek od mirosne »

Založ poistku a zapni
kokun

#21 Příspěvek od kokun »

Už dvě strany vlákna se motáš kolem blbého degaussingu, ale doposud nevíme, proč ti vyhořel ten zdroj (FET, .... ?) :roll:

jezevec píše:Kup si jich víc, bude zas ohýnek.
Honza - kokúň

#22 Příspěvek od robo »

Z duvodu 0love kapacity elitu za usmernovacem, zvlnení fet neunesl. Tod me vysvětlení příčiny.Pojistku jsem tam dal a zapnul tv. Funguje jak ma. I s pozistorem.
Timto všem dekuji za rady a pomoc.
kokun

#23 Příspěvek od kokun »

robo píše: ..... V usmernene sit. casti sel filtr. kondik do skratu. .....

robo píše: Z duvodu 0love kapacity elitu za usmernovacem, zvlnení fet neunesl. Tod me vysvětlení příčiny.Pojistku jsem tam dal a zapnul tv. Funguje jak ma. I s pozistorem. ....

A, neprotiřečíš si tak trochu :?: 8O

kokun píše: .... - tu jde pouze o to, jak důsledně kdo po sobě kontroluje to co napíše - než to odešle. A myslím, že o přesnost (a nejen ve vyjadřování) jde v našem oboru, především :wink:
....
Honza - kokúň

#24 Příspěvek od robo »

Trosku zmatene info ohledne elitu. Pri prvnim ohledani sel elit do zkratu ale on ve zkratu nebyl. Do zkratu ho dostal ten fet tranzistor. Prvne jsem vypajel elit a hodnota ESR i kapacita byla spatna. Hledal jsem dal a narazil na fet. Ne vzdy se uvaha, ktera vznikne na zacatku, do puntiku potvrdi po ukonceni opravy. Hodnoty soucastek se v zapojeni, ovlivnene okolnima soucatkama ruzne meni. Teorie ktera vznikne na zacatku nemusi byt stejna na konci . Pokud bych napsal jeden prispevek, a to na konci opravy. urcite by to bylo bez rozporu. Protoze jsem to psal prubezne, a nesedel jsem u toho az do konce opravy, tak vnikla urcita nesrovnalost. Jsem opravar, pokud to tak mohu nazvat, ale amater. Delam to proto, ze me to bavi. A ne vzdy je mi vse jasne.Ddulezite je ze vim kam sahnout, znat zaklady prace se sitovym napetim a vyvarovat se urazu el. proudem, ci pozaru. Usilovne se o to snazim. Jestli je tv opravdu ok ukaze cas. Momentalne pro ni nemam vyuziti, musel jsem sehnat jinou. Az v ostrem provozu se zjisti jestli je vse ok. Timto bych tuto "povidku" ukoncil a jeste jednou dik vsem kteri mi pomohli. I tobe Honza - kokúň.
kokun

#25 Příspěvek od kokun »

robo píše:Trosku zmatene info ohledne elitu. ..... vnikla urcita nesrovnalost. Jsem opravar, pokud to tak mohu nazvat, ale amater. Delam to proto, ze me to bavi. .....

OK - vysvětlení dostatečné. Snad to bylo tím ellytem a telka ti pojede.

Chtěl bych jenom podotknout, že v dnešní době to už asi většina z nás dělá jen proto, že nás to baví. Páč je to sotva na uživení - rozhodně ne na zbohatnutí. Ty miliony se asi "dělají" jinde, než v tomto oboru :cry:
Honza - kokúň

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“