Samsung CW29Z418P, chassis S63A - horizontal
Moderátor: Moderátoři
Samsung CW29Z418P, chassis S63A - horizontal
Kvôli čomu mohol odísť? Môžem tam dať na vyskúšanie BU508AF a odpor asi 50 ohmov do série kolektora na ochránenie tranda? Ja som dal a začal hneď odpor žhaviť,aj trand bol hneď horúci, tak neviem či som to neurobil zle, alebo či je tam ešte nejaká chyba a preto mi to horí. Tuším to chcelo aj hrať.
Dík!
Burajko píše:Keby si ten trand. napojil cez 50 ohmovy odpor rovno na napajanie RKS, urcite by nemal ani 25 stupnov...Ako navod ,ti to musi stacit.
Burajko si naozaj ochotný,dík
Cabernet, takže aj ty myslíš že by po zapnutí nemal v okamihu tak silno žhavit? zapnem na také 2sekundy a trand úplne horúci (odpor to len len vydrží).
a vobec môžem ten FJL6920 nahradit -len pri oprave- trandom BU508 ?? - či už s ochranným odporom alebo aj napriamo
ps - nehnevám sa, len mi to od neho pripadá skor ako ironia. Alebo mi tým chcel naznačiť že to hreje až pri riadkovom kmitočte, a tam mám hladať chybu, ale veď o tom je práve môj dotaz, takže na čo takto
veď ked tam dávam BU508 a starý povodný mám v ruke - asi bol vadný
keď bol vadný, telka asi nešla
keď teraz telka nabehne, tak horiz.frekv. asi ide
a ked to horí 1.môže tam byť dalšia chyba 2.alebo nevhodná náhrada 3.alebo tento typ telky neznesie ochranu odporom a len a len preto to silno hreje
tak preto sa pýtam skúsenejších na rozumné rady skúsenejších.
Kupis ho tu http://www.avelmak.sk/index.php?pg=srch&vyraz=FJL6920
Podle tvého popisu soudím, že jsi náhradu zapojil špatně, nebo je už také po ní.
- Přílohy
-
chyba ve schematu.png- (41.72 KiB) Staženo 510 x
To ale platí pro trvalou, ne dočasnou, náhradu. Tady je spíš problém v tom, že je tranzistor trvale otevřený, ale spíše proražený. Jinak by se za 2 sekundy tranzistor neohřál. Je třeba hledat ty příčiny a začít s ochrannou žárovkou atd. a hlavně měřit. Zatím jsme se o naměřených napětích nic nedověděli.otakarv píše:...Jak tam byl osazený opravdu FJL6920,tak to BU-čko to každopádně neutáhne...
Takže som porozumel - BU508AF je na spustenie prípadne opravovanie vhodný, a odpor v kolektori aspoň na spustenie by to mal tiež prežiť
(inak-chladič je tam taký bežný,velký plech, ale vo výrobe naň hore primontovali ešte velký rebrový chladič, takže ono to s tou vlažnou prevádzkou až také jednoznačné nebude)
Ak je to teda tak, mám sa o čo oprieť a môžem ísť dalej. díík!!!
Trand som tam mechanicky dal tak ako bol pôvodný, takže schéma ma neovplyvnila (ten nákres som si fakt nevšimol, to je sila) ibaže by bolo púzdro zapojené inak
Na žiarovku mi zdroj išiel , pre začiatok som nemeral ale hned osadil nový trand -na skúšku zo strany spojov-
nebol som si istý či tam za ten neznámy FJL6920 obyčajné BU508AF može byť- zaskočilo ma to prílišné žhavenie, radšej som sa tu opýtal
burajko píše že je pomalý-to zatial nevadí?
Orig trand nemám, BU plný sáčok a ako aj z ceny vidno je rozdiel odpáliť orig alebo BU
Tých pár minút mi stačí na to aby som videl či je telka v pohode
Odporom v kolektori obmedzujem kolektorový prúd,odpor sa v prípade problému preruší, žiarovka nie 1.čím je žiarovka lepšia?
2.burajko písal si pradepodobnosť v budení - budenie vidím po bázu BU, za ním je ešte trafo, vychylovačky a medzi nimi dalšie súčiastky -máš skúsenosti že u tejto teky odchádza s veľkou pravdepodobnosťou budenie?