SANYO CE28CN6, šasi EB6-D - schéma
Moderátor: Moderátoři
SANYO CE28CN6, šasi EB6-D - schéma
Moc díky....
Bratr se v ní štoural a to doslova, protože slyšel pískání řádkového rozladu a chtěl to nějak utišit. Po opětovném zadeklování TV pouze puká do reproduktorů a nejeví známky života....
Našel jsem prostřelený tranzistor v koncovém stupni řádkového rozkladu, ale i po jeho vyletování pořád dochází k vypadávaní zdroje, podle mého odhadu je na některé napěˇtové větvy zkrat....
Pokud to dobře chápu, tak procesor čeká na signál z DO, pokud přijme zprávné tlačitko probudí se dá log 1 na výstup 54, tím nahodí zdroj a připojí všechny napětí, není mě jasná funkce vstupu protect pin 11....vypne zdroj při přepětí na některé větvi?
Poprvé jsem měl dojem, že je některá větev přetížená a zdroj vypadává, ale nyní mě to příjde, že je chyba někde kolem řídícího procesoru...
TV není moje silná stránka....
Je zajímavé, že pokud napájím procesor z externího zdroje nabíhá TV normálně...
Pomohlo snížit napětí zdroje trimrem VR641, pak tv nabíhá....
Bude zřejmě něco v kompezaci podušky okolo Q461....
Re: SANYO CE28CN6, šasi EB6-D - schéma
ondra_Ch píše: .... Bratr se v ní štoural a to doslova, protože slyšel pískání řádkového rozladu a chtěl to nějak utišit. ....
To v ní ten tvůj bratr musel řádit jak "černá ruka", že je najednou tolik závad - no spravil to "jak svině branku", málem ji utišil nadobro
On totiž bratr vzal gumičku, kterou natáhl mezi flyback trafem a chladičem tranzistoru ŘR a asi moc zabral až praskl spoj pod trafem a nekteré spoje přerušil... Tím se mu podařilo odprásknout koncák v řádkovém rozkladu. Po napojení příslušných spojů už to jede....
Takže přiště vím, že musím nejdříve zjistit co s tím kdo zkutečně dělal a pak hledat nějaké složité závady...
Všem ale děkuju......
- sambiliong