Samsung CW29Z418P, chassis S63A - horizontal

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pektris

#46 Příspěvek od pektris »

cabernet píše:Jasne, ze to prezije. Nikdy sa mi nestalo, ze by nieco po ich odpojeni odislo.

Mal som za to,že sa to nesmie,tak som to radšej nikdy neskúšal.

Dal som vychylovačky 0,4ohmu z Philipsu -horí to naďalej. Asi mi to ale nič nedalo, lebo neviem či 0,4ohm v Samsungu je hodnota dobrých, alebo skratnutých.

Zameral som sa na budenie.
Krátkodobo 3? sekundysom telku púšťal -odpor v kolektori- a meral skopom bez sondy -použil schému.
!!Báza BU508AF má mať riadny budiaci priebeh- TP05. Ale priebeh nevyzerá ako TP05 ale sa ponáša dosť na TP06-tj báza E-W trandu Q404!! čiže skoro obyčajná orezaná sinusovka -obdlžnik- šíroká 40mikrosek. tj20kladná a 20záp. a medzi špičkami 4Volty.
Na TP06-tj bázi E-W trandu Q404 má byť ten obdlžnik - ale je tam nemerateľná zmes!
C416 1000mikroF v budení je dobrý.
TP04 -tj kolektor budiaceho trandu RKS = vstup budiaceho trafa RKS, je tiež taká orezaná sinusovka -ako na TP05 mám, ale má 30Volt.

Nemôže to horieť predsa len nedobrým budením?
alebo budenie ukazuje zlé priebehy kvôli zlému chodu RKS?

úprava:
burajko nejako sme naraz písali :)
čo povieš na to vyššie? niečo mi stále hovorí akoby to trafo nebolo..

A ešte mám v zálohe či nie je chyba v E-W. Napr. OVP ked odide odpor k E-W tal to tam tiež odušu horí
kokun

#47 Příspěvek od kokun »

pektris píše:
cabernet píše:Jasne, ze to prezije. Nikdy sa mi nestalo, ze by nieco po ich odpojeni odislo.

Mal som za to,že sa to nesmie,tak som to radšej nikdy neskúšal. ....

O tomto cabernetově "výroku" by se dalo polemizovat - v každém případě úplně "rozhodí" naladění ŘKS na 5. harmonickou - což v konečném důsledku nemusí zůstat bez následků :nevim:
Rozhodně se to nedoporučuje praktikovat.
Honza - kokúň

#48 Příspěvek od Burajko »

Ja som tiez doteraz nemal problemy.Praveze sa rozladi seriova rezonancia(aj Q) a RKS tecie mensi prud.Je to vidiet aj na sek. znizenych napatiach.To ja aspon moja skusenost z klasickymi RKS z diod modulatorom.
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
pektris

#49 Příspěvek od pektris »

Dík k tým vychylovačkám!
pektris píše:Nemôže to horieť predsa len nedobrým budením?
alebo budenie ukazuje zlé priebehy kvôli zlému chodu RKS?

A ešte mám v zálohe či nie je chyba v E-W. Napr. OVP ked odide odpor k E-W tal to tam tiež odušu horí

z toho popisu nad tým sa nedá niečo usúdiť?

Naviac dnes som ešte urobil:
Trand horizontálu von, záťaž 75w a zapínanie telky s meraním:
priebeh TP05 na pine bázy sa nezmenil, akurát hore to nie je už orezané ale sínusiodné a priebeh je celý čas rovnaký od zapnutia telky až do samovypnutia
Na budiacom trande kolektori má byť priebeh TP04 -aj tam taký nejaký tvar je
Do budiaceho integra prichádza obdlžnik o velkosti asi 1,5až2volty medzi vrcholmi.

Je to meranie vobec k niečomu?
Burajko

#50 Příspěvek od Burajko »

Cele E_W mozes odpojit.Ak vies kde.
1.Mas novy tranzistor?
2.Asi sa nechces zmiierit ,ze trafo mas v picii.Na jaku picu to vlakno este natahujes? :evil:
pektris

#51 Příspěvek od pektris »

Napríklad aj na to,že sa popri tom dozvedám aj niečo naviac(aj ini)

A pri čítaní niektorých starších vláken mám pocit,že sa tu preberajú aj večšie pi.., než je zrovna tá moja.
Myslím že som sa dotoho finále nedostal až tak priblými otázkami, úvahami a postupom pri lokalizovaní. Keďže nie som génius,je vela vecí v ktorých mi neni jasno,a preto som tu.Inak by som mal vlastnú stránku a na nej odpovedáreň na veškeré dotazy-trebárs o elektronike.

Zbytočne som už nejaké trafo menil,pozná to iste každý,neni to nič milé. A keďže nie som chrapun ktorý ho tam za každych okolností necha, snažím sa zvýšiť pravdepodobnosť.
Naviac-je tu aj nejaká dohoda so zák.,ktorá ma zväzuje.

Trand E-W Q404 nemám,ale ked to možem odpojit,skúsim a tak zeliminujem jeho potrebu -stačí E-W odpojit tým že vyberiem trand Q404?

(K tej OVP -práve tam horí RKS vyradením E-W z činnosti - uhorením toho odporu. Možno sa mýlim.)
Burajko

#52 Příspěvek od Burajko »

Mozes ten trand vynechat.V ovp-ckach to horenie je len dosledok bud korekcnej cievky,alebo kondov v rks a nie naopak.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“