Odpojovač zátěže při podpětí
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
odpojovač zátěže při podpětí
Odpojovač se bude odpojovat a připojovat podle toho, jak se bude měnit napětí na aku, R6 a R5 určují hysterezní napětí.
Ještě by bylo vhodné prozradit výkon (nebo proud) měniče.
Jinak mi moc nepřijde vhodné, aby pokud je síť pod napětím zařízení běželo z měniče a navíc se k tomu nabíjel akumulátor.
Bylo by možná vhodnější udělat si přepínač mezi napájení zařízení ze sítě a měničem.
Re: Odpojovač zátěže při podpětí
MajklR píše:Ahoj, samozřejmě mám přepínací relé mezi měničem a nabíječkou, měnič je popsaný jako " Výkonový měnič 12/220 na stránkách www.elektronikacz.borec.cz/Data/Vykonovy o/o20menic o/o 2012.htm , nebo www.pandatron.info/elektronika atd. a nebo jako "Měnič 12/230V DO AUTA- Slovak Elektronics Portal, www.unrest.ic.cz, něco jsem našel i na www.flajzar.cz, prostě 2x IRF 540 a 2x IRF 9540 , kmitočet dělá IO 4047. Mám tam trafo 10/230V a asi 100W.Díky za odpověď.
A nebude lepší ten odpojovač zapojit přímo do toho měniče, tak aby např: přerušil napájení IO 4047 a tím je přestanou budit výkonové mosfety? Výhoda by byla ta, že hlavnímu proudovému obvodu nebude stát v cestě další výkonový mosfet. Zvedne se ti účinnost a bude to levnější (nebudeš potřebovat mosfet na tak velký proud).