Ahoj, mohl bych se Vás optat zda někdo nevíte, jak vypadá vnitřek nabíječky na mobil? Je tam trafíčko a k tomu ještě nějaké pojistky nebo tak něco? Mám tu nabíječku na svůj mobil a rozdělávat se mi nechce abych se podíval co je uvnitř díky moc
czatlantis píše:klasická má trafíčko, 4diody, většinou kondík a hodně občas tam může být i nějaká ta pojistka. spínaná má spínanej zdroj a to je trochu složitější
já už tu klasickou snad dva roky neviděl Už je to pro výrobce moc drahé..daleko levnější už je ta spínaná
czatlantis píše:klasická má trafíčko, 4diody, většinou kondík a hodně občas tam může být i nějaká ta pojistka. spínaná má spínanej zdroj a to je trochu složitější
já už tu klasickou snad dva roky neviděl Už je to pro výrobce moc drahé..daleko levnější už je ta spínaná
A nevíte o nějakém schématu třeba i zde na fóru nebo zhruba, jak to schéma vypadá? Díky moc!
Mohl bych Vás kluci požádat, jestli by jste mi poradily nebo spíš nakreslili schéma toho buzení? Bylo by to klasicky z 230V na 5V/350mA. Nemám ještě tak velké zkušenosti abych tohle vymyslel jen tak během půl minuty. Díky
czatlantis píše:nechceš koupit spíš nějaký hotový řešení? bastlit takovýhle věci, notabene když jde o normální proud a standardizovaný napětí, se moc nevyplatí..
Chtěl bych k tomu ještě něco udělat ale asi bude lepší koupit zdroj a pak se v něm hrabat než to dělat takto od začátku.
Co jsem viděla vnitřek asi tak pěti nabíječek, tak v nich byl buď nějaký integráč (TNY, TOP, Viper) nebo aspoň dva trandíky na primáru a optočlen. A na sekundáru byl většinou taky trandík + odpor kolem ohmu na regulaci proudu (zpětnovazební).