Jaký osciloskop?
Moderátor: Moderátoři
Jaký osciloskop?
s osciloskopy teprve začínám a chtěl bych se zeptat jaký je lepší (mimo rozsah frekvence) a kolik byste přibližně dali za 1)Tektronic 2215A, 2)HAMEG HM203-7, 3)Hameg HM 1005, 4)Instek GOS 620.
a proč?Jedná se o použité osciloskopy.Mám se vzdát svého BM 566A a jít do těchto?Asi budete preferovat Tektronic ale pokud bude cena výrazně vyšší,tak Hameg nebo Instek?
- radekrd
- Kontaktovat uživatele:
Instek bych spíš zařadil do kategorie spotřební elektroniky, měl jsem možnost dělat s jakýmsi digitálem od nich (nepříliš zdařilá kopie agilentího přístroje) a byl to děs a hrůza.
Hameg v tomhle bude určitě lepší, ale pořád je to spíše hobby přístroj, než seriozní měřidlo. Tu teslu už lze zeřadit mezi měřící přístroje (i vzhledem k použitému materiálu) ovšem poplatné době svého vzniku a tehdejším podmínkám u nás. Na Tektronix samozřejmě nemá, ale tento konkrétní je o polovinu pomalejší. Větší šířka pásma se mnohdy hodí (s odpovídající sondou) více než např. readout, bez toho se lze obejít.
Nevím jak to je u ostatních, ale tady se mi líbí, že si člověk může kalibrovat sondu i na vyšším kmitočtu a pak se nemusí bát, že na vyšších kmitočtech naměří bludy. I když nevím jak to je u ostatních výrobců, třeba to mají vymyšlené líp a není tohle vůbec potřeba. Akorát by mě pak zajímala cena těch sond.