Zkratování USB

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
matsn

Zkratování USB

#1 Příspěvek od matsn »

Dobrý den, chtěl bych si dát webkameru na balkón, ale je tam vlhké prostředí a i když udělám maximum pro to, abych kamerku zajistil před vlhkem, nikdy nebude ochrana 100%, takže jsem přemýšlel - aby nedošlo ke skratu, že napájení pro kamerku bude z externího zdroje se stejnými výstupními parametry, jako má USB z PC. Ale pořád bude kamerka spojena datovými kabely s USB v PC, takže by mě zajímalo, co kdyby se náhodou tyto vývody zkratovaly?? Už jednou jsem zkratoval USB a odpálil jsem si základní desku a zdroj, a teď u Notebooku tohle riskovat nechci.

Stane se něco, když zkratuji dva datové vývody u USB? Děkuji za odpověď[/b]
czatlantis

#2 Příspěvek od czatlantis »

voda nezkratuje....ta ti to může zkorodovat a začít vést tama, kudy nemá, ale zkrat jakože 0ohm ti neudělá. Jinak nevím, jestli je dobrej nápad dávat separátní napájení - proč? dej tam pojistku a napájej to z PC - další zdroj = další věc, co se může pokazit
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Dobrej nápad, ale proč dáváš web kameru na balkon ? Nestačilo by ji dát za okno, případně mezi okna ? Nejde o tu vlhkost, na to stačí kryt s dírou dole, ať voda vytéká, ale co budeš dělat v létě se slunkem atd. ?
matsn

#4 Příspěvek od matsn »

No a jinak by zkrat datových kablíků u USB něco udělal s PC?
matsn

#5 Příspěvek od matsn »

p32 píše:Dobrej nápad, ale proč dáváš web kameru na balkon ? Nestačilo by ji dát za okno, případně mezi okna ? Nejde o tu vlhkost, na to stačí kryt s dírou dole, ať voda vytéká, ale co budeš dělat v létě se slunkem atd. ?

Chci to udělat s motorkama a na balkoně je nejvíce místa. Tak i zodpovídám otázku, proč další zdroj napájení... Stejně budu muset napájet motorky, takže externě napájet kameru mi teda nevadí... :-)
czatlantis

#6 Příspěvek od czatlantis »

řekl bych, že není problém se zkratováním těch datových linek, ale problém bude, pokud se propojí datový linky s napájením
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Ked si chces ochranit USB port, tak kameru pripoj cez USB hub (alebo aktivny USB predlzovaci kabel - to je vlastne 1-portovy hub).
MirrA1

#8 Příspěvek od MirrA1 »

Na současně používaných deskách jsou napěťové výstupy USB chráněny proti zkratu. Takže se ti maximálně resetne PC. Nicméně jak bylo už řečeno, voda nezpůsobí zkrat.
p32

#9 Příspěvek od p32 »

matsn píše:Chci to udělat s motorkama a na balkoně je nejvíce místa. Tak i zodpovídám otázku, proč další zdroj napájení... Stejně budu muset napájet motorky, takže externě napájet kameru mi teda nevadí... :-)

S motorkama ? Na co celá sranda pak přijde a bude to ovládané z PC ? Máš k tomu něco podrobnějšího ? Že by se tim daly trochu nahradit IP kamery s ovládáním za lepší cenu.
matsn

#10 Příspěvek od matsn »

p32 píše:
matsn píše:Chci to udělat s motorkama a na balkoně je nejvíce místa. Tak i zodpovídám otázku, proč další zdroj napájení... Stejně budu muset napájet motorky, takže externě napájet kameru mi teda nevadí... :-)

S motorkama ? Na co celá sranda pak přijde a bude to ovládané z PC ? Máš k tomu něco podrobnějšího ? Že by se tim daly trochu nahradit IP kamery s ovládáním za lepší cenu.

Mám v úmyslu tam hodit dva motorky pro vertikální a horizontální otáčení. Ne, z PC to ovládané nebude, proto ani není nutno použít napájení z USB portu na PC, jelikož už budu mít k motorkům přivedené napájení, tak jej použiji i pro napájení kamery.
Zase tak drahé to nebude, protože mám doma hodně motorků, sice stejnosměrných, což je nevýhoda, ale nechce se mi kupovat žádné krokové nebo servopohony. A kamerku tam dám naprosto obyčejnou, protože nepotřebuju extra kvalitní obraz z venku. Bude mi tam stačit kamerka s menším rozlišením, vím o jedné, kde jí teď mají v akci za necelou stovku. IP kamerám to určitě konkurovat nemůže...Pro domácí použití stačí
passion

#11 Příspěvek od passion »

Pre rôzne účely mám vyvedený USB port zo stolného PC na svorkovnicu na stole. Pár krát sa mi stalo, že som vývody skratoval "krížom-krážom", určite už nastali všetky možné kombinácie prepojenia. :lol: Nikdy však k ničomu nedošlo, PC sa neresetol ani raz a USB funguje bez najmenších problémov doteraz.

Ku prepojeniu - Je pravda, že samotná voda to nevyskratuje, ale vo vlhkom prostredí je pravdepodobnosť vzniku korózie a jej rozrastanie už dokáže divy.
matsn

#12 Příspěvek od matsn »

passion píše:Pre rôzne účely mám vyvedený USB port zo stolného PC na svorkovnicu na stole. Pár krát sa mi stalo, že som vývody skratoval "krížom-krážom", určite už nastali všetky možné kombinácie prepojenia. :lol: Nikdy však k ničomu nedošlo, PC sa neresetol ani raz a USB funguje bez najmenších problémov doteraz.

Ku prepojeniu - Je pravda, že samotná voda to nevyskratuje, ale vo vlhkom prostredí je pravdepodobnosť vzniku korózie a jej rozrastanie už dokáže divy.

A proč jsem si teda odstavil zdroj a základní desku zkratovaným USB :-( ? U nového PC mám už pochopitelně strach :-D.
kevin_mitnick

#13 Příspěvek od kevin_mitnick »

Mne po zkratu na USB na desce Asrock hodilo okno s chybovou hlaskou o prekroceni max. odberu a odpojeni portu. Jedna z moznosti pak byla restartovat port...

Na jine desce jsem zase objevil vratne pojistky Polyfuse, ktere po zkratu odpojili port a za par vterin znovu pripojili napajeni.

Zalezi zrejme na desce a vyrobci
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

A na niektorych doskach je namiesto poistky kus drotu.
Devo70

#15 Příspěvek od Devo70 »

Presne tak, alebo aj nulový odpor. Nutné skontrolovať!
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“