Zkratování USB
Moderátor: Moderátoři
Zkratování USB
Stane se něco, když zkratuji dva datové vývody u USB? Děkuji za odpověď[/b]
- czatlantis
p32 píše:Dobrej nápad, ale proč dáváš web kameru na balkon ? Nestačilo by ji dát za okno, případně mezi okna ? Nejde o tu vlhkost, na to stačí kryt s dírou dole, ať voda vytéká, ale co budeš dělat v létě se slunkem atd. ?
Chci to udělat s motorkama a na balkoně je nejvíce místa. Tak i zodpovídám otázku, proč další zdroj napájení... Stejně budu muset napájet motorky, takže externě napájet kameru mi teda nevadí...
- czatlantis
matsn píše:Chci to udělat s motorkama a na balkoně je nejvíce místa. Tak i zodpovídám otázku, proč další zdroj napájení... Stejně budu muset napájet motorky, takže externě napájet kameru mi teda nevadí...
S motorkama ? Na co celá sranda pak přijde a bude to ovládané z PC ? Máš k tomu něco podrobnějšího ? Že by se tim daly trochu nahradit IP kamery s ovládáním za lepší cenu.
p32 píše:matsn píše:Chci to udělat s motorkama a na balkoně je nejvíce místa. Tak i zodpovídám otázku, proč další zdroj napájení... Stejně budu muset napájet motorky, takže externě napájet kameru mi teda nevadí...
S motorkama ? Na co celá sranda pak přijde a bude to ovládané z PC ? Máš k tomu něco podrobnějšího ? Že by se tim daly trochu nahradit IP kamery s ovládáním za lepší cenu.
Mám v úmyslu tam hodit dva motorky pro vertikální a horizontální otáčení. Ne, z PC to ovládané nebude, proto ani není nutno použít napájení z USB portu na PC, jelikož už budu mít k motorkům přivedené napájení, tak jej použiji i pro napájení kamery.
Zase tak drahé to nebude, protože mám doma hodně motorků, sice stejnosměrných, což je nevýhoda, ale nechce se mi kupovat žádné krokové nebo servopohony. A kamerku tam dám naprosto obyčejnou, protože nepotřebuju extra kvalitní obraz z venku. Bude mi tam stačit kamerka s menším rozlišením, vím o jedné, kde jí teď mají v akci za necelou stovku. IP kamerám to určitě konkurovat nemůže...Pro domácí použití stačí
Ku prepojeniu - Je pravda, že samotná voda to nevyskratuje, ale vo vlhkom prostredí je pravdepodobnosť vzniku korózie a jej rozrastanie už dokáže divy.
passion píše:Pre rôzne účely mám vyvedený USB port zo stolného PC na svorkovnicu na stole. Pár krát sa mi stalo, že som vývody skratoval "krížom-krážom", určite už nastali všetky možné kombinácie prepojenia.Nikdy však k ničomu nedošlo, PC sa neresetol ani raz a USB funguje bez najmenších problémov doteraz.
Ku prepojeniu - Je pravda, že samotná voda to nevyskratuje, ale vo vlhkom prostredí je pravdepodobnosť vzniku korózie a jej rozrastanie už dokáže divy.
A proč jsem si teda odstavil zdroj a základní desku zkratovaným USB
- kevin_mitnick
Na jine desce jsem zase objevil vratne pojistky Polyfuse, ktere po zkratu odpojili port a za par vterin znovu pripojili napajeni.
Zalezi zrejme na desce a vyrobci