věž SONY HCD XB-6 netočí spindle

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
zvaty

#16 Příspěvek od zvaty »

Ano závada je stejná před i po výměně laseru. Neuvádí jedná-li se o kopii nebo originál, ale cena 250kc bude spíše kopie, jinak je to z Avelmaku.....má někdo s tímto dodavatelem špatnou zkušenost?
A do toho leseru nebudu hledět přímo, ale určitě z boku
juricaj

#17 Příspěvek od juricaj »

Mám zato, že zasvícení laseru bylo viditelné u mých oprav snad vždy(100% to ale netvrdím)Používal jem ale pro měření "intenzity paprskku"fotonku-nějaká snad 1PPxxparalelně s odpůrkem snad 100K připojená na V-metr,hodnota nap.se mi pohybovala někde kolem 240-270mV.Dle těchto or.měrění jsem i dostavoval laser ,ovšem pokud jsem měl již nějaké hodnoty z obdobných přístrojů.
Burajko

#18 Příspěvek od Burajko »

Najprv skontroluj skopom ci na motor nieco lezie.
potom skus mierne potocit trimrom, max 10-20 stupnov.Uz som mal nieco podobne...na novej optike.
Pri sony byva niekedy aj chyba v smd el.kondoch na doske.(vtedy sa skrati casova konstanta ostrenia a cocka lieta prilis rychlo,elektronika to vyhodnoti nekorektne)
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
cabernet

#19 Příspěvek od cabernet »

zvaty píše:Ano závada je stejná před i po výměně laseru. Neuvádí jedná-li se o kopii nebo originál, ale cena 250kc bude spíše kopie, jinak je to z Avelmaku.....má někdo s tímto dodavatelem špatnou zkušenost?
A do toho leseru nebudu hledět přímo, ale určitě z boku

Stalo sa mi.
fero7

#20 Příspěvek od fero7 »

zvaty píše:Ano závada je stejná před i po výměně laseru. ... jinak je to z Avelmaku.....

1.Aby stary aj novy laser sa spraval rovnako je velmi malo pravdepodobne.
2.Aky je to typ optiky?
3.Pises cesky, Sumperk je v CR. Avelmak tovar do CR neposiela.
fero7

#21 Příspěvek od fero7 »

Burajko píše:Najprv skontroluj skopom ci na motor nieco lezie.

Ako mozes pisat o schizofrenii, ked ani nevies citat?
1.Ved tu jasne napisal ze uz to robil a s akym vysledkom.
2.Tiez napisal, ze mu optika nesvieti. Tak co za nezmysly mu radis s motorom.
Aj bez toho uz veza dostala dost zabrat. Ak pripojil diodu na zdroj, tak je mozne ze uz dosvietila definitivne.
cabernet

#22 Příspěvek od cabernet »

fero7 píše:
zvaty píše:Ano závada je stejná před i po výměně laseru. ... jinak je to z Avelmaku.....

1.Aby stary aj novy laser sa spraval rovnako je velmi malo pravdepodobne.
2.Aky je to typ optiky?
3.Pises cesky, Sumperk je v CR. Avelmak tovar do CR neposiela.

AD 1: Malo pravdepodobne, ale stalo sa mi to.
Burajko

#23 Příspěvek od Burajko »

fero7 píše:
Burajko píše:Najprv skontroluj skopom ci na motor nieco lezie.

Ako mozes pisat o schizofrenii, ked ani nevies citat?
1.Ved tu jasne napisal ze uz to robil a s akym vysledkom.
2.Tiez napisal, ze mu optika nesvieti. Tak co za nezmysly mu radis s motorom.
Aj bez toho uz veza dostala dost zabrat. Ak pripojil diodu na zdroj, tak je mozne ze uz dosvietila definitivne.

1.Neviem o tom ,ze by to meral skopom(to som mu chcel poradit ,aby este raz pre istotu skontroloval ci nieje chyba fakt v motore predtym ,ako pohne s tym trimrom.To robim vzdy ako poslednu moznost.Mimochodom naposledy som doladoval optiku z Avelmaku.Mam este 2 kusky(ale za dva roky(takze to respektujem),ktore stali za ...objednal som ich potom inde)
2.To ,ze optika nesvieti nemusi byt pravda(moze svietit slabo,alebo ma v pracovne silnejsi osvetlenie,horsi zrak atd.)
3.Nepisal ,ze ho pripojil ,ale ze ho vyskusa pripojit,co predpokladam ,ze neurobil,po upozorneni od keema a za tu polhodinu to dufam nestihol a ak ano, je to jeho chyba.
4.Vzdy je chyba inde len nie v Avelmaku.

PS1:Netahaj sem korespondenciu z "Hvezdne pjechoty".Dal som tam dve moznosti.Ty si si vybral tu prvu.(schizofrenia)Velkaaa skoda ,ze to Hill zamkol.Co som tvrdil ,by som ti tam aj dokazal.Z masara ,ktory sa vyjadroval k tvojmu vyroku si urobil totalneho ,nekompetentneho idiota.Myslim ,ze to vlakno sledovalo dost ludi nato ,aby si vedelo urobit usudok o tvojich ludskych kvalitach.Z duse nenavidim podobne typy ludi.A preto je aj tato spolocnost tam kde je v :ignore:
PS2:Pre moderatora:Mam pravo sa branit.Ak toto zmazes,zmaz potom aj moje konto.Bol som tu naposledy.Pre mna su toto totiz zasadne veci. :x
zvaty

#24 Příspěvek od zvaty »

chlapi, tak se tu nehadejte!!!
-diodu jsem připojil s omezením proudu, takže se ji nic nestalo
-osciloskopem jsem měřil přímo pulsní průběh, dle servisního oscilogramu

Závada je vyřešena bylo to flexibilní páskou k snímači, kterou jsem měnil ovšem když se nic nezměnilo, tak jsem tam originál folie vrátil, potom jsem narazil na vadné smd pro PWM spindle motoru a až po této výměně smd kondiku jsem zjistil závadu v pásce.....prostě to byly dvě závady, tak mi to zamotalo hlavu a udělal chybu
fero7

#25 Příspěvek od fero7 »

Pochybujem ze tu hadky prestanu. Pretoze ja si vzdy budem hajit to co napisem. Vzdy sa najdu taki, ktori kecaju comu nerozumia. Potom je tu dost takych ktori sice vedia, ale mne nepriznaju pravdu. Ale aj takych ktori vzdy budu proti mne.
cabernet pise: "Malo pravdepodobne, ale stalo sa mi to" - ano, je to mozne, ale VELMI malo pravdepodobne. A predsa nebude zacinat opavu od velmi malo pravdepodobnej zavady.
Re Burajko: Ak nesvieti optika, tak je uplne zbytocne hladat zavadu niekde inde, a uz vobec v tomto stadiu riesit spindle.
To je fakt a to je pravidlo!
Ano, su aj zariadenia ktore pracuju trochu inak, ale to je skor vynimka.
Ak niekto tvrdi opak, tak sa tomu nerozumie alebo klame.
Ja si viem chybu uznat, a anie teraz tu ani nikdy nikde inde som nepisal ze od avelmaku nemoze byt vadna optika. To moze byt aj od Philipsu, ....
Pisal som iba, ze ak sa nova optika sprava rovnako ako stara, tak zavada bude najskor inde. Mam dost vela roznych skusenosti a teraz sa to iba znova potvrdilo v plnej miere.
Inac podobny problem tu nedavno riesil Lipko a tiez podozrenie na vadnu novu optiku sa nepotvrdilo. Taketo pripady riesim denne aj niekolko krat.
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... sc&start=0
S tym trimrom na optike si tiez mimo.
A s tou pechotou? Zial odstrihnutim vlakna sa stratil zaklad a pointa. Takze som to zobral ako podraz, a ak to este niekto zosmiesni, tak ja sa na tej zabave podielat nebudem. Co ine si cakal? Blbec by som bol, ak by som to tam nechal. Myslim, ze svoj postoj som dal jasne najavo. A ze si to nepochopil? Zial, potom z nespravnych predpokladov zakonite vyvodis nespravny zaver.
Hill to velmi rozvazne zamkol a ja to nebudem riesit.
P.s. Ja nemam nikoho koho by som nenavidel.
Este by ma zaujimalo, kde to zvaty kupil. Avelmak mimo SR nikdy ziadnu optiku nepredal.
Burajko

#26 Příspěvek od Burajko »

Nemusim ma poucovat ,ako sa opravuju(vymienaju) CD optiky.Ja som sa mu snazil naznacit len to nech to prejde cele este raz.Pisal som ,ze nemusi to byt vidiet(laser) pri silnom osvetleni,slabsom zraku.Z tym trimrom ma nepresvedcis ,pretoze sa mi na novej optike stalo ,ze bol trimer vytoceny na minimum.Tym padom bolo laser vidiet velmi slabo.A bola to optika z avelmaku.V tomto fore ,ide o to aby sme naviedli dotazovatela k nejakemu rieseniu.Ja som len popisoval,moj problem aky sa mi stal.Bola to len jedna z moznosti(nepravdepodobna),ale stala sa mi.Hoci iba raz.Viem ako pracuju tie cipove sady sony,pretoze som na CXA1082BQ uz pisal soft na overenie cinnosti...

PS:Som rad ,ze si sa konecne vyjadril k tomu blablabla...berem tvoj nazor.Bola to politika.Eo vsjo
zvaty

#27 Příspěvek od zvaty »

omlouvám se, Avelmak mi tu uvízl v paměti, když jsem zde četl nějaký recenze a pak jsem nepřemýšlel a v napsal jsem Avelmak :-)
Objedanl jsem to u HELKON

A ještě dotaz: jak zjistím, že je snímač od výrobce nastaven?, může se stát, že mi ho dodají s nastavenou úrovni při které se dá zničit?

V minulosti jsem myslel, že se nastavuje úroveň výstupního osvětlení, ale nastavuje se vlastně pracovní bod snímací diody, proč je to takto?
Burajko

#28 Příspěvek od Burajko »

Stalo sa asi 2x ,ze bola nefunkcna a 2 x som dostavoval trimer.Nestazujem sa bolo mi povedane v Avelmaku ,ze to vyreklamuju ,mne sa s tym nechcelo zapodievat.

PS:Pre mederatora:Zmaz to uz sme si to vyjasnili.Aspon z mojej strany.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “