Spinane zdroje v holiacich strojcekoch Braun - tranzistor 6G
Moderátor: Moderátoři
Spinane zdroje v holiacich strojcekoch Braun - tranzistor 6G
Zdroj je jednoduchy spinany s NPN tranzistorom (ST D61 6A-1 F014, ktory je budeny cez SMD (SOT-23) tranzistor s oznacenim 6G (asi - divne, ze je to napisane opacne ako na ostatnych tranzistoroch). Prave ten budiaci tranzistor je vadny (asi to ma byt NPN) a tiez odpor 150K na emitor spinacieho tranzistora.
Mam tu dva zdroje z uplne inych holiacich strojcekoch - ale zapojenie je podobne. Tiez je tam ten zahadny tranzistor 6G a vzdy je vadny spolu s tym odporom - a v tychto dvoch aj spolu so spinacim tranzistorom.
Nestretol sa s tymto niekto? V servise sa to neopravuje...
Podla tabuliek by 6G mal byt BC818-40, ale v jeho datasheete je napisane oznacenie "8GC"...
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... BC818.html
- BC818-40
- CMPF4393,n-FET
- FMMV2103,C-diode
- MMBF4393,n-FET
- R3131N26EA,CMOS-ic
stále je to od iného výrobcu...
- pri niektorých typoch sa uvádzajú bodky a čiarky, ktoré sa často prehliadnu, napr. :8A. -(dvojbodka je o polriadku vyššie, bodka je v strede riadku), alebo sa nad a pod znakom uvedú pomlčky. Ale nestretol som sa doteraz s katalógom, kde by boli všetky typy značenia, pravdepodobne vydanie katalógu je podstatne pomalšie ako vznik nového typu a jeho označenia.
Stefan31
Nasiel som dalsiu vadnu suciastku v SOT-23 s oznacenim 151. To by mala byt zenerka 15V (PZM15NB1). Skutocne su zapojene na plosaku len dva piny. Akurat su to piny 1 a 2, pricom podla datasheetu by to mali byt 1 a 3. Navyse suciastka ukazuje ubytok vsetkymi smermi... Asi to vyhodim.
Ked ten 6G vyberiem (alebo ked tam dam jeden z tych dvoch dalsich, ktore mam a su prerusene), LED svieti naplno a napatie na baterii vyjde tak na 1,8V (rychlo to treba vypnut, lebo to zacne dymit). Ked tam je ten povodny alebo C945 alebo BC337-40, tak LED svieti slabo.
MMBF4393 ani CMPF4393 to nie je (G maju na pine 3), ten R3131 tiez nie (to je power-good detektor 2,6V). Bude to nejaka europska suciastka, vzhladom na to, ze ostatne tranzistory su BC858B a BC848B. Podozrive je to, ze oznacenie je opacne ako bezne byva.