Peltierov článok
Moderátor: Moderátoři
- czatlantis
- czatlantis
EDIT:aha no to jsem blbě přečetl...nevadí
No ono bys nemusel kupovat celou chladničku, stačilo by 2 chladiče a ten článek. Alespoň bys měl větší svobodu ve volbě rozměrů atd a mohl bys to mít jen v tom výklenku v boku. A hlavně v těch autoledničkách jsou 🤐 větráky.
Moje představe je taková, že bys měl vyřízlej malej čtvereřek v jedné stěně a ten by dosedal na velikej chladič zvenku i zevnitř, kam bys mohl dát pomaloběžnej větrák, aby kytky neměly moc velkej průvan. To, jak to udělat fyzicky už fakt záleží na tom, jak si to rozvrhneš
- czatlantis
DrakoAger píše:czatlantis píše:
No ono bys nemusel kupovat celou chladničku, stačilo by 2 chladiče a ten článek.
teraz myslíš ten peltienov článok či niečo z tej chladničky?
No v té ledničce je peltiér. Ale spíš jak jsem již psal, tak koupit třeba v GME nějakej, co se ti bude líbit - dělají e na různý napětí, s různým výkonem a v různých velikostech a i cenách samořejmě...
http://www.gme.sk/sk/contacts/ toto je ten obchod?
- czatlantis
to první je nákres toho florária, zadní strana je ta upravovaná
černý je peltiér, světl hnědá je chladič
to druhý je detail z pohledu z profilu - to modrý je sklo, černý peltier (z profilu, je to blbě nakreslený, měl by být placatější), světlehnědý zase chladič, zelený větráky (kdyby byl dostatečně žebrovanej, tak by vevnitř ani být nemusel a aspoň by tam nebyl průvan, červený šrouby, který to drž pohromadě
PS. jen doufej, že ten peltier bude tlustší než sklo - dávat tam ještě nějakou "podložku" z hliníku/mědi by nebylo zrovna nejlepší
- Přílohy
-
florarium.PNG- florarium
- (59.66 KiB) Staženo 106 x
- czatlantis
Ty 2 kubíky jsem nějak přehlídl...to asi tím jedním článkem fakt moc neuchladíš...ale fkat by to chtělo zkusit - nějaká změna tam asi bude, ale moc extra asi ne
- czatlantis