Poraďte mi někdo prosím
Web kamera na externí napájení - problém
Moderátor: Moderátoři
Web kamera na externí napájení - problém
Poraďte mi někdo prosím
jezevec píše:Co tak propojit země.
Když jsem to zapojil na napájení z USB v PC, tak to fungovalo a to země připojena nebyla
Jak musí to propojení se zemí vypadat? Musí to být nutně země z kamery do země z USB? Nemám dostatek vodičů k tomu...
A jakto že to teda funguje když je ta kamera napájená z počítačového USB a země jsem odpojil, jede to... Proč?
A co tam bylo asi připojeno, když ne GND?!matsn píše:Když jsem to zapojil na napájení z USB v PC, tak to fungovalo a to země připojena nebyla
Tak to máš blbé, to ti prostě jinak nepojede.matsn píše:Jak musí to propojení se zemí vypadat? Musí to být nutně země z kamery do země z USB? Nemám dostatek vodičů k tomu...
matsn píše:A jakto že to teda funguje když je ta kamera napájená z počítačového USB a země jsem odpojil, jede to... Proč?
Zem je tam jenom jedna a tu pokud by jsi odpojil, tak to nejede.
Proč, protože u USB rozhoduje napětí na pinech proti společné zemi (GND).
Prostě a jasně, musíš spojit dalším kabelem, GND zdroje s GND USB.
Používám v autě pevný disk IDE s řadičem (USB-IDE) připojený k rádiu a napájení toho řadiče je řešené z měniče pro disk, který je galvanicky izolovaný.
Bude spíše problém v tom vedení, musí být kroucené a do poměrně malé vzdálenosti.
Andrea píše:Po USB se nepřenáší jen diferenciální ale i single-ended signály, takže zem tam být musí. O oddělení datových signálů kondenzátory silně pochybuji.
Jo, to byl blábol s těma kondama, viděl jsem to na s-ata.
Tak mi to nedalo a ten bastl s redukcí znovu rozebral a opravdu jsem nezapojil jak VCC tak GND a i přesto to funguje, i když by teda nemělo. Ke všemu štěstí jak jsem nakonec objevil, tak země zůstaly spojené přes stínění. Pokusně po odpojení stínění to fungovat přestalo ))