Notebook ACER Extensa 5220 skrat
Moderátor: Moderátoři
Notebook ACER Extensa 5220 skrat
Nestretol ste sa niekto s takou zavadou, nemate niekto schemu napajania NB?
Je mozne LiIon bateriu z NB nabit pomocou stabilizovaneho zdroja?
Dakujem
Může to být: konektor, prokovy, tranzistor v některém z měničů nebo spešl vychytávka keramický kond. Ty jsou na hledání vadného zvlášť výživné.
AKU se ti bokem nejspíš nepodaří nabít. Je v ní elektronika a tu bys nejprve musel přesvědčit aby spolupracovala.
Neviem ako sa do toho pustit hadam najskor FETy a postupne dalsie suciastky,,,
Ma niekto navod ako identifikovat skratovanu suciastku?
O baterku sa stara ISL6255 jeho FETy vyzeraju OK
Odisiel procesor z vlastnej vole, alebo mu pomohol nefunkcny menic, cez ktory dostal plne napetie?
Predtym ako vyskusam druhy procesor(zatial nemam) by bolo asi vhodne overit funkciu menica MAX, je mozne pripojit napajanie NB bez procesora?
Pri napajacom konektori je suciastka oznacena D21 CH74 AI1A. vyzera to na diodu a ma skrat...
Pripojil som MB na labolatorny zdroj 15V, stiahol som obmedzenie prudu na minimum. Po stlaceni tlacidla ON blikla zelena ledka Power. Potom som zvysil omedzenie po stlaceni tlacidla ON zasvietila Ledka, na cca 2sekundy sa rozbehol vetrak, na vystupe menica som nameral 0,7V po par sekundach sa zmenilo na 1,5V, menic piskal a po dalsich par sekundach sa vypol, asi dosledok obmedzenia prudu zdroja...
Viac som obmedzenie prudu nedvihal, z toho usudzujem ze menic pracuje spravne 1,5V je jeho maximum, bez procesora sa asi nastavil sam...
Vyssie napetie (predpoklad skratu napajania) sa na vystupe menica neobjavilo