atřídač k fotovoltaickému panelu
Moderátor: Moderátoři
atřídač k fotovoltaickému panelu
zjistil jsem, že filtrační řerpadlo k bazénu z Kaufu potřebuje střídavý droj. Chtěl bych jej napájet solárním panelem 12V/55W a potřebuji DC nějak rozsekat střídačem.
PS: poznámky o základech elektroniky očekávám, ale jen od zakomplexovaných jedinců. Přiznávám, nechce se mi přemýšlet a zkoumat,čas vítězí!!
Máte-li zkušenost, napište!
Co nejjednodušší varianta vítězí!
- Artaban001
tady ten švabus bude asi sehnatelnější..
Místo trafa připojíš žádanou zátěž, konkrétně vývody 9 a 10 budou výstup pro Tvůj motor. Na indukční motory jsem to nezkoušel, ale krokáč zapojenej jako synchronní motor s rozběhovým kondem to roztočilo. Přes trafo i větrák z mikrovlnné trouby..
jo a kontrolní otázka: to čerpadlo je synchronní? - má vrtulku s magnetem? - jestli jo, poradil bych Ti ještě jednu možnost, kterou jsem zkoušel na převinutým čerpadle z pračky..
Crifodo píše:řekl bych, že jednodušší bude použít pro čerpadlo ss motor.
Ty jsi na to uhodil ..."přeložíme pacienta na plícní oddělení.." Myslel jsem na to, ale nějak mi to nedá a chci rozmlátit ssU z panelu. Všude jsou jen střídače na 230V, když jsem však vynechal výstupní trafák, jak tu padla jedna rada, tak to šlo do pr.... Asi použiju Wagnerovo kladívko...