gramo Tesla NZC 420, předzesilovač pro-ject, špatný zvuk

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
martin420

gramo Tesla NZC 420, předzesilovač pro-ject, špatný zvuk

#1 Příspěvek od martin420 »

Připojil jsem k NZC 420 předzesilovač pro-ject USB box přes výstup pro magnetofon, ale výsledný zvuk není kvalitní, výšky jsou zkreslené a "bzučí", nedokážu ten zvuk dobře popsat. Moc se to nestává u mluveného slova a u klasiky, ale třeba u popu 70. a 80. let je to celkem časté. Přitom zvuk z výstupů bez zapojení předzesilovače (z DIN pro magnetofon nebo pro sluchátka) je čistý, bez zkreslení. Nevíte někdo, co by se s tím dalo dělat?
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

USB box se přece nepřipojuje ke gramofonu, ale místo gramofonu. Ten gramofon k tomu vůbec nepotřebuješ.
Prostě do boxu přivedeš USBéčkem data z počítače a na RCA konektorech máš nf signál pro zesilovač. Teoreticky by měl umět lepší zvuk, než dostaneš ze zvukové karty počítače.
Tedy pro linkový vstup zesilovače. Vlastnosti linkového vstupu tu má vstup pro magnetofon (piny 3, 5 a 2 konektoru). Můžeš použít i vstup pro výchylkovou přenosku, měl by to zvládnout zrovna tak.
Zřejmě používáš kablíky se stíněním nevalné kvality a vedeš je v blízkosti síťové šňůry případně datového kabelu. Některé počítače dokážou zarušit široké okolí.
Zkus změnit polohu nf kablíku.
Naposledy upravil(a) Hill dne 01 kvě 2010, 19:25, celkem upraveno 2 x.
martin420

#3 Příspěvek od martin420 »

Napsal jsem to nepřesně, pardon. Je to skutečně předzesilovač, úplně přesně: phono box II USB, má to vstup na připojení gramofonu, výstup do AUX a USB výstup. Gramo funguje samo o sobě dobře a má fungl novou vložku Ortofon OMB 5E a dobrý zvuk.
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Tos skutečně napsal nepřesně - informace o tom, že je to box II byla mimořádně důležitá.
Ortofon je MM přenoska. Nemáš přepnutý vstup na MC?

EDIT: promiň, teď mi došlo: NZC420 má na výstupu pro nahrávání na magnetofon už jednou zesílený a korigovaný signál.
Na ten USB box musíš připojit přímo přenosku, jinak to nemá smysl.

Když je tlačítko pro magnetickou přenosku v klidové poloze, je její signál volně k dispozici na něm na obou prvních pinech od zámkové lišty. Vyveď je samostatným konektorem na USB box II a jeho analogový výstup pak přiveď na vstup pro magnetofon. Tak to chodit bude.
martin420

#5 Příspěvek od martin420 »

Bezva, děkuju, myslel jsem si, že to asi bude už nějak upravené, ale nebyl jsem si jistý. Udělám to tak!
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“