Pro většinu tvp (s touto velikostí obrazovky) má být 150V (ale i 142V) - závisí od typu obrazovky
Jako by jsi to nevěděl - ani nenapíšeš, jakou tam máš
Dušane - ale splést si Ug2 s +B - ty jsi začátečník?
Nějak si toho (v tomto vlákně) pleteš moc
Moderátor: Moderátoři
Duvsan píše: .... Raději neřeším. Obrazovka je THOMSON A59EHJ13X38.
Inak takmer opravené, bola prerazená dióda v modulátore, podľa "doporučenej" schémy VD146. Zúžený obraz pácha R174 a nedokážem prečítať hodnotu, zmenené farby. Vysvetlite mi niekto, prosím, k čomu tam je C158 (430 nF) alebo ako by sa prejavilo jeho poškodenie. Ďakujem.
juca píše:R174=27ohm, az neodstranis pricinu zhori znovu.
Duvsan píše:V zásobách som našiel 27R nejaký 5W, ten snáď vydrží...... Kto mi poradí, ako ďalej? Prosím.
juca píše:R174=27ohm, az neodstranis pricinu zhori znovu.
Duvsan píše: Dal jsem, co jsem našel. Pokud je i pojistka, tak seženu 0,5W (podle mne to byl min. 1W, ne-li 2W) a vyměním.
.... http://upload.ebastlirna.cz/index.php?& ... %E9mata/Tv , položka: OVP_CTV25MM32_28MM32.pdf
SCHEMA . Popsal jsem situaci, co dál?
Duvsan píše:V zásobách som našiel 27R nejaký 5W, ten snáď vydrží.Šlape to krásne. Ale teraz ten zdroj. Operatívne som si pomohol zoskratovaním R110 (to už som písal). Za prevádzky som nastavil 150V, v stand-by tam je 160V, po odpojení RKS 175V a v stand-by (bez RKS) 170V. Naviac je to nestabilné; zapnem po chvíľke a te to o niekoľko V inde a v "oboch" stand-by režimoch piskoce. VD103 a C109 som vymenil, i IO a k C113 som priložil paralelne 220uF. Kto mi poradí, ako ďalej? Prosím.