Odpojení PC od sítě
Moderátor: Moderátoři
Odpojení PC od sítě
Je nějaké jiné řešení 100 % spolehlivé a pohodlnější než vytažení káblu ze síťové karty? díky všem za nápady
Re: Odpojení PC od sítě
Milan10 píše:... mám PC připojený normálně přes síťovou kartu k netu, a pak chci PC odpojit a pracovat offline.
EKKAR píše:Ježišmarjá tak vyškubni LAN kabel od modemu nebo ten modem vypni z napájení a je to...!!!
Těžkej den?
Milan10 píše:jo díky, to mě taky napadlo, ale je to skutečně stopro a nemůže to nějaký program třeba trojský kůň anebo hacker bez mého vědomí "nahodit"? nebo obejít?
A nebudeš tomu věřit ale máš pravdu.
Zrovna teď mám na stole NB s W7 a i přes to že má nastavenou pevnou IP odlišnou od naší sítě a ikona potvrzuje nefunkční síťové připojení a centrum sítí a sdílení tvrdí, že žádná síť není přítomna tak antivir si vesele stahuje aktualizaci.
Nejjednoduší pro tebe skutečně bude vypínat napájení pro modem.
Re: Odpojení PC od sítě
Vogon píše:
Těžkej den?
Jo. A k tomu takovejhle dotaz. Odpověď zní: pokud zruším fyzické propojení s linkou (modemem) nebo důležitou část přenosové cesty (modem) fyzicky zbavím napájení, musely by ty bajty mít něco z Davida Copperfielda, aby prošly z/do kompu. A ten antivir klidně může indikovat stahování aktualizace - pokud vím, tak NOD, AVG i Avast! indikují stahování aktualizací, i když žádná data nesosají a jen volají "Mámo!" a teprve pokud se jim do určitého časového intervalu nepodaří navázat spojení s mateřskou firmou, vyhodí hlášku ve smyslu "Aktualizace se nezdařila".
A kutilmile - nelituju tě
Popisoval jsem situaci, kdy bylo UTP zasunutý do NB.
Přesto, že měla síťová karta v NB nastavenu napevno adresu z rozsahu třídy A a náš router má adresy v třídě C přesto se dokázal avast spojit s download serverem a stáhnout si aktualizaci. Skutečně ji stahoval, o tom není pochyb.
Jak to dělal je poměrně známý proces a z toho tedy plyne, že obavy z přístupu programů do sítě jsou na místě a prosté odpojení, kliknutím na ikonu sítě může být neúčinné.
- czatlantis
Vogon píše:...Přesto, že měla síťová karta v NB nastavenu napevno adresu z rozsahu třídy A a náš router má adresy v třídě C přesto se dokázal avast spojit s download serverem a stáhnout si aktualizaci...
A jseš si jistý, že ji sosal přes váš router? Mně se stalo, že jsem právě z důvodu odpojení netu v jistém bytě vyškubnul napájení od modem-routeru (pevná linka od nuly na druhou, modem s 4xRJ-45 + Wi-Fi pro notesy) - a nestačím se divit, notes stahoval poštu a všecko... On ten parchant notes se přihákoval k síti přes totožný modem u sousedů, kde ho mají taky od bublinek, montovaný totožným dodavatelem... Ony ty nejrůznější domácí podružné Wi-Finy mají kolikrát ponechané default nastavení z výroby, "technik" co jim to přiveze akorát nastaví DNS a nechá jim to tak, zabezpečení heslem/kódem naprosto žádné... Tolik k Wi-Finám, jednoduše nad vyškubnutý LAN kábel není...
A kutilmile - nelituju tě