Odpojení PC od sítě

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Milan10

Odpojení PC od sítě

#1 Příspěvek od Milan10 »

Ahoj, chci se zeptat jaké je nejlepší řešení? Když mám PC připojený normálně přes síťovou kartu k netu, a pak chci PC odpojit a pracovat offline. Chci mít 100 % jistotu že se mi v tu chvíli nemůže v PC hrabat žádný hacker, že žádný spyware nic nikam neodesílá, že žádný program nebude automaticky stahovat aktualizaci atd.
Je nějaké jiné řešení 100 % spolehlivé a pohodlnější než vytažení káblu ze síťové karty? díky všem za nápady
Cust

#2 Příspěvek od Cust »

pro win:
start - nastavení - síťová a telefonická připojení
pak pravým tlačítkem na daném připojení (síťovce) a dát příkaz zakázat
Milan10

#3 Příspěvek od Milan10 »

jo díky, to mě taky napadlo, ale je to skutečně stopro a nemůže to nějaký program třeba trojský kůň anebo hacker bez mého vědomí "nahodit"? nebo obejít?
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Ježišmarjá tak vyškubni LAN kabel od modemu nebo ten modem vypni z napájení a je to...!!!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Vogon

Re: Odpojení PC od sítě

#5 Příspěvek od Vogon »

Milan10 píše:... mám PC připojený normálně přes síťovou kartu k netu, a pak chci PC odpojit a pracovat offline.
EKKAR píše:Ježišmarjá tak vyškubni LAN kabel od modemu nebo ten modem vypni z napájení a je to...!!!

:-D
Těžkej den?
Vogon

#6 Příspěvek od Vogon »

Milan10 píše:jo díky, to mě taky napadlo, ale je to skutečně stopro a nemůže to nějaký program třeba trojský kůň anebo hacker bez mého vědomí "nahodit"? nebo obejít?

A nebudeš tomu věřit ale máš pravdu.
Zrovna teď mám na stole NB s W7 a i přes to že má nastavenou pevnou IP odlišnou od naší sítě a ikona potvrzuje nefunkční síťové připojení a centrum sítí a sdílení tvrdí, že žádná síť není přítomna tak antivir si vesele stahuje aktualizaci.
Nejjednoduší pro tebe skutečně bude vypínat napájení pro modem.
EKKAR

Re: Odpojení PC od sítě

#7 Příspěvek od EKKAR »

Vogon píše: :-D
Těžkej den?

Jo. A k tomu takovejhle dotaz. Odpověď zní: pokud zruším fyzické propojení s linkou (modemem) nebo důležitou část přenosové cesty (modem) fyzicky zbavím napájení, musely by ty bajty mít něco z Davida Copperfielda, aby prošly z/do kompu. A ten antivir klidně může indikovat stahování aktualizace - pokud vím, tak NOD, AVG i Avast! indikují stahování aktualizací, i když žádná data nesosají a jen volají "Mámo!" a teprve pokud se jim do určitého časového intervalu nepodaří navázat spojení s mateřskou firmou, vyhodí hlášku ve smyslu "Aktualizace se nezdařila".
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Vogon

#8 Příspěvek od Vogon »

O fyzickém rozpojení cesty se nepřu, s tím souhlasím.
Popisoval jsem situaci, kdy bylo UTP zasunutý do NB.
Přesto, že měla síťová karta v NB nastavenu napevno adresu z rozsahu třídy A a náš router má adresy v třídě C přesto se dokázal avast spojit s download serverem a stáhnout si aktualizaci. Skutečně ji stahoval, o tom není pochyb.
Jak to dělal je poměrně známý proces a z toho tedy plyne, že obavy z přístupu programů do sítě jsou na místě a prosté odpojení, kliknutím na ikonu sítě může být neúčinné.
Milan10

#9 Příspěvek od Milan10 »

díky za rady,tak sem si to myslel dobře, jediné jisté řešení je vytáhnout kabel nebo vypnout modem (pokud je externí)... A co takhle vzít vypínač jako jsou na lampičkách, namontovat ho na zástrčku na zdi a prohnat ním 1 žílu co vede do zástrčky? Stačilo by rozpojit 1 žílu? a jestli jo tak kterou?
Vogon

#10 Příspěvek od Vogon »

Pokud nemáš jednoduše přístupné napájení modemu, doporučuji vedle PC umístit nějaký, třeba HUB nebo router v bridge modu a vypínat mu napájení.
Propojování kabelů od zásuvky k vypínači a zpět se mi nejeví jako dobré řešení.
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Staci zakazat sietovku vo Windows. Ide to tusim na par klikov, ale teraz tu (nastastie) ziadne Windows nemam.
czatlantis

#12 Příspěvek od czatlantis »

Vogon píše:Jak to dělal je poměrně známý proces a z toho tedy plyne, že obavy z přístupu programů do sítě jsou na místě a prosté odpojení, kliknutím na ikonu sítě může být neúčinné.

Můžeš mě trochu navést? nějak nechápu, jak mohl něco přenášet, když byla IP úplně mimo..dík
EKKAR

#13 Příspěvek od EKKAR »

Vogon píše:...Přesto, že měla síťová karta v NB nastavenu napevno adresu z rozsahu třídy A a náš router má adresy v třídě C přesto se dokázal avast spojit s download serverem a stáhnout si aktualizaci...

A jseš si jistý, že ji sosal přes váš router? Mně se stalo, že jsem právě z důvodu odpojení netu v jistém bytě vyškubnul napájení od modem-routeru (pevná linka od nuly na druhou, modem s 4xRJ-45 + Wi-Fi pro notesy) - a nestačím se divit, notes stahoval poštu a všecko... On ten parchant notes se přihákoval k síti přes totožný modem u sousedů, kde ho mají taky od bublinek, montovaný totožným dodavatelem... Ony ty nejrůznější domácí podružné Wi-Finy mají kolikrát ponechané default nastavení z výroby, "technik" co jim to přiveze akorát nastaví DNS a nechá jim to tak, zabezpečení heslem/kódem naprosto žádné... Tolik k Wi-Finám, jednoduše nad vyškubnutý LAN kábel není...
Vogon

#14 Příspěvek od Vogon »

jsem si jistý, viděl jsem jak na mě zuřivě mrká ledka č.14 která je vyhražená pouze tomu jedinýmu kabelu co mám na stole.
wifi neměl ten notes ve slotu
Burajko

#15 Příspěvek od Burajko »

Ked das vypnut sietovku pochybujem ,ze nadviaze nejake spojenie...Ked to chces overit stiahni napr. ethereal nainstaluj(do filtru nastav jeho mac adresu) do nejakeho NB a napichni sa na siet.Budes mat istotu...
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“