magnetofon unitra M2405s - problém
Moderátor: Moderátoři
magnetofon unitra M2405s - problém
zakoupil jsem si v bazaru magnetofon unitra M2405s. Po promazání motoru a výměně pojistky beží výborně. mám jen porblém s tím, že pravý VÚ metr se téměř nehýbe (jen nepatrně nadskakuje) a zvuk z pravého kanálu je bez výšek a bez basů, jen takový středový (hlasitost je dobrá). Tento problém se vyskytuje jak při nahrávání, tak při přehrávání. Napadlo mě, jestli to nemůže být kontakty, ale všechny jsem prostříkal a nepomohlo to. Nemá s tím někdo zkušenosti?
díky
C29 nemá na zvuk vliv, ale na citlivost indikátoru na nízké frekvence ano.
Když navíc chybí výšky, bude zřejmě špatně doléhat okrajová stopa pásku na hlavu nebo to má hlava za sebou. Zlepší se to, když přibrzdíš levou cívku rukou? Magnetofon nemá řízený tah z odvíjené cívky, přítlak se zajišťuje nuceně pružným páskem, což u sjetého čela hlavy jisté potíže přináší.
No a pak jsou problémem přepínače. Nejen ty pro záznam a snímání (K1), ale také a zejména ty pro přepínání korekcí v závislosti na rychlosti posuvu pásku (K2).
Přejdi to celé ještě jednou a pak se uvidí.
- Přílohy
-
prepinace_unitra.gif- a tyhle přepínače jsou po tolika letech největším zdrojem potíží.
- (38.79 KiB) Staženo 143 x
-
RPBamp_Unitra.gif- obě desky korekčních zesilovačů jsou stejné
- (124.4 KiB) Staženo 208 x
a poznáš či hlava dobrá
zatím jsem pokročil tak, že jsem vyměnil hlavu za tesláckou ANP 935 a zvuk je rozhodně daleko lepší a v obou kanálech stejný, nicméně nyní je potřeba nastavit předmagnetizace, bohužel s tím nemám praxi a ani nevím kde je toto možné provézt. Kterým trimrem. Nepotřebuji to úplně přesně, postačí, když to nebude zkreslovat ve výškách. Poradí někdo?
PS: na kondíky se teprve chystám
díky
S ANP935 se doporučuje efektivní vf napětí měřené na systému hlavy 10V (původní hlava potřebovala asi 13-14V). A pak ho jemně dorovnat pomocí měření úrovně signálů 333Hz a 10kHz nahraných v úrovni -20dB. Ale to už asi znáš.
- Přílohy
-
Ipm_M2405S.gif- (40.47 KiB) Staženo 148 x