Nefunkční elektronika u baterky k NTB
Moderátor: Moderátoři
Nefunkční elektronika u baterky k NTB
Baterka je s notebookem necelej rok stará, ale bohužel je na ní záruka jen půl roku. Předtím udržela notebook v chodu cca 5hodin, wear level byl cca 5%. Z toho usuzuji že články by mohly bejt ok
Baterku jsem "rozdělal" , napětí na každém páru článků je 3,7V, celkový 11,11V Na desce s elektronikou neni nic spalenýho, nesmrdí, ani na studený spoje to nevypadá.
Nemáte nějakej nápad jak se to pokokusit spravit?
2.Nerobim si iluzie,ale acer u mna patri k tym najhorsim znackam.To su nielen moje skusenosti.Skoro kazdy acer co sa mi dostal do opravy mal do 3/4 roka baterku v 3.14ci. Prehovarat ta nebudem.
Burajko píše:1.Oproti odporucanym prudom(bateria je rychlo nabita,dost sa zahrieva).Je tam (podla mna zamerne) na prd batery power management.
2.Nerobim si iluzie,ale acer u mna patri k tym najhorsim znackam.To su nielen moje skusenosti.Skoro kazdy acer co sa mi dostal do opravy mal do 3/4 roka baterku v 3.14ci. Prehovarat ta nebudem.
já měl acery 3 u travel mate 8000 asi po půl roce mechanika(vyměněna v záruce , korektní chování servisu-to eště neměli centrální středisko v brně) 2letech klekla baterka, rok na to HDD (notebook běhal 16h denně) a po dalších 2klek notebook jinak ten sem si nemoh vynachválit- skvělá egonomie dobrý zpracování displej 1600x 1200...
u druhého travelmate 4000 se po cca 3 letech podělal řadič HDD a tak je notebook nevyužit, widle nainstalovaný na usb disk nejedou (teda jedna upravená ruská verze chvíli jo) a v linuxu neumim.
jinak tendle notad stal zaprd- hlučnej nevýkonej hnusnej displej...
a u toho posledního baterka
jinak se zdá být ok
jinak matka má fujitsu siemens amilo pro, uz 4. rokem, beha jí cca 8h dene v ordinaci + 2h doma, a i neho i pres opatrny zachazeni kruplo viko a vyvrklaly se panty, narozdil od tech aceru ke kterejm sem se moc hezky nechoval...
a co se tyka nabijeni uzadnyho se baterka nehrala
2. Acer mám pocit že se celkem zvedl, alespoň ve spojení s ASUS nebo HP kdy na řady Pavilion už dokonce odmítají prodat prodlouženou záruku.
S tou baterkou je asi ámen. Několikrát jsem zkusil vyměnit články( ne v tomto typu) ale vždy po rozbrání se elektronika blokla a nejelo to vůbec. TAkže tam bude nějaké vyhodnocovaní článků a pokud jeden klesne tak se to celé odpojí. - Nezabýval jsem se tím tak možná kecám. Je to domněnka.
NA zaciatku je napr kapacita clankou 4400mAh a ako baterie starnu a klesa kapacita tak sa hodnota v uP upravuje napr po 1roku moze byt 2000mAh zaroven sa skrati nabijaci cas ..zbytocne nabijat do kapacity uvedenej na stitku baterie ked realna kapacita je uz iba polovicna...