Prítl.kladky som celkom úspešne zabrusoval veľmi jemným brúsnym papierom-ale tak, že som ňou! rotoval po papieri-chce to troška šikovnosti v prstoch. Inak hrozila nepravidelnosť. Urobil som takto stovky rôznych kladiek, medzikôl a pod. Ak nepomohlo toto, ostatné bolo len krátkodobou, prípadne deštrukčnou náhradou. Možno by následne po odstránení sklovitého povrchu pripomohlo nejaké Rozumné chemické zvláčnenie povrchu, ale s tým som na niečí úkor laborovať nikdy nechcel, takže rád sa poradím.
Klepanie po každej otáčke unášača nemôže spôsobovať spojka pod unášačom, pretože má inú otočnú rýchlosť ako unášač. Ak je to v pravidelnosti jeho otáčok, musí klepať on. Pozri na spodok unášača či tam nie sú zostatky starej gumy od spojky, klepať môže tiež napr. rytmické "padanie" kotúča na drne unášača- niečo mi hovorí že to je práve tvoj prípad

Inak to treba odsledovať.
Na hlavy som si tiež vynašiel -taktiež zabrusovanie veľmi jemným brúsnym papierom. Nech to znie akokoľvek absurdne!! Zachránil som týmto X-hláv. Zase je to o šikovnosti prstov-papier na stole a hlavu "vytierať" kolískovým spôsobom v smere posuvu pásky(pri zvážení som niekedy začal aj krúživo). Po vyrovnaní nasleduje vyhladenie - vhodnú tkaninu tiež na stôl(typ plachty z postele a pod.), na ňu Sidol a nekonečné kolísavé ťahania-až prsty horia

lebo tam už treba naozaj dobre zabrať.
Úniky zvuku- správne ľavé pribrzďovanie je dôležité!! tak isto, ako nie tuhou spojkou zosilnené privíjanie pravej strany. A kladka a čistá pásková dráha. Med a pod.?hm.... vidím to ako druhotné zásahy pri zachovaní pôvodných závad.
Ak má páska správny chod, je vidno nad ňou kúsok štrbinky hlavy (nie pravidlo ale skúsenosť).
Prepínače idú krásne zrenovovať. Kontox a pod. striekam len v krajných prípadoch-aj keď je to prácne, Všetko vyberám a rozoberám!!pretože ten (aj keď výnimočne,ale čo keď práve tebe?)vie časom narušiť pevnosť plastu a diel sa rozsype. A myslím že práve B115!! prepínače boli na to citlivé. Hlavne si ale treba uvedomiť, že čo kontoxom rozpustím, to musí aj niekam odtiecť-samozrejme aj s prachom a hlavne mazivom! prepínača alebo potenciometra. Výsledkom dosť často, hlavne u ťahových, býva tuhý drhnúci chod. Dtto prepínače v stolných audio.
Lieh a izopropil - použitie akýchkoľvek rozpúšťadiel vylučujem (samozrejme okrem špecialitiek

)
Už len škoda že cez ww neviem diely poslať