Sesi píše:Já řešil tento problém u dělaného zdroje, kde jsem klasicky potřeboval izolovaně napájet dva LED panelové měřáky(U, I).
Použil jsem dva izolované DC-DC měniče(z nějakého průmyslového zařízení), akorát na výstup jsem dal 9V lin. stabíky(měniče měly výstup 15V). Vše fungovalo, akorát měřáky ukazovaly pořád asi o volt méně, než při napájení 9V baterkou. Všelijak jsem se to snažil odfiltrovat(další keram. a elektrolyt. kondíky na vstup i výstup měničů, LC filtry na vstup a do napájení měřáku), ale pomohly až tyto dvě věci(bylo nutné aplikovat oboje):
- přemostit primární a sekundární zem obou izolovaných měničů keramickým kondíkem 470pF(ke každému měniči jeden) - to dost snížilo zvlnění na výstupu měniče a údaj měřáku se zpřesnil. Předtím nic jiného snížit zvlnění nepomáhalo.
- napájecím kablíkem k panel.měřáku jsem navinul několik závitů na feritový toroid, aby vznikla common mode tlumivka - pak už měřáky ukazovaly přesně.
Já jsem už k měniči zkoušel připojovat měřák a v klidu normálně ukazoval 00,0 mV (i bez spojených vstupů), zvlnění jeho napájení je pod 1 mV. Ale radši teda ještě zkusím jestli měří dobře.
Dík za postřehy.