schéma detektoru pohybu
Moderátor: Moderátoři
schéma detektoru pohybu
v obvodu tomto bude napojeno relátko které svými kontakty bude spínat žárovka 230V
a potřebuji aby když projdu okolo toho senzoru,aby se mi seplo relátko a tím pádem pak sepne i ta žárovka.
pak sem přemejšlel ,aby to svítilo i aspon i když nebude osoba poblíž žádná.(tzn.aby relátko ještě ěch 10s dostávalo napětí na jeho cívku i když tam už nikdo nebude.přemejšlel sem že třeba připojit k cívce relátka elit o kapacitě třeba 2200uf anebo třeba i paralelně jich spojit víc.aby když senzor zareaguje na osobu poblíž tak vlastně sepne relé a tím pádem se nabije i ta kapacita co tam bude až budu od senzoru dál tak vlastně relátko by čerpalo ,,štávu" z toho kondu.
šlo by to nějak takhle jednoduchým způsobem to celé stvořit?aby napájení bylo 12V?
Číňan to osadí, vyskúša, zabalí za 10minút, Ty to namontuješ a nastavíš za 30. Ak to chceš vymyslieť (predĺženie prídrže relátka si vyriešil
já jsem ani nějaké rozumné schéma nenašel na netu takže určitě to bude lepší koupit
Už jen z toho důvodu je lepší to koupit hotové (a nezabývat se tím, jestli to umíš ubastlit bezpečnějším, než Číňan, ani to, zda na značky vylisované či nalepené na krytu má pravý certifikát).