Rozdíl mezi modulátory u STB
Moderátor: Moderátoři
Rozdíl mezi modulátory u STB
Jaký by jste mi doporučili STB s modulátorem do 1000kč? Případně jaké vybírat výrobce a jakých se vyvarovat?
Re: Rozdíl mezi modulátory u STB
DI-BOX 22 (ale uz ne 23!!)
Máš-li každou anténu zvlášť, připojíš je do samostatných vstupů a výstup bypass nepoužiješ.
Pak ti to dává možnost kaskádovat set-top-boxy: prostě anténu pro digitál přivedeš do prvního, bypass výstup propojíš do dalšího atd, výstupy modulátorů (nastavené na volné kanály) sloučíš a máš soukromou kabelovku.
Mám venkovní anténu síto,kterou zapojím do STB , STB propojím koaxem do TV.
Když mám STB tak logicky se chcu dívat na digitální programy. Ted bez STB chytneme jen 2 programy. Pokud bych se chtěl dívat na analog tak snad zapojím koax rovno do TV.
Bude to fungovat bez propojení nebo ještě musím koupit kabel http://shop.emos.cz/zbozi-obrazek/27031 ... ilovacem/0
Anténu připojíš do ANT IN, signál do televize vezmeš z RF OUT.
Je ale u nás ještě hodně míst, kde v digitálu chytíš jen multiplex A (někdy i bez kostičkování) a ještě nějakou dobu to lepší nebude, pokud někdy.
Věř nebo nevěř, některým lidem ty čtyři veřejnoprávní TV programy nestačí a chtěli by ještě nějaký z komerčních! A ještě ke všemu jim vyhovuje televize, která nemá žádný AV vstup, ale zato na ni jdou další dva programy, co se v digitálu nechytnou.
Prostě potřebují jak digitál, tak analog, ale mají k dispozici jen anténní vstup do televize, takže ten musí schroustat všechno. K signálu z modulátoru se tedy musí něčím přivést signál programů, které jsou dostupné jen v analogu. Pak tam ta propojka (nebo koaxiál od druhé antény, v tom případě jeden výstup zůstane nezapojený) musí být.