Budova-sklep-zásuvka- zesilovač-zvukové zrnění
Moderátor: Moderátoři
Budova-sklep-zásuvka- zesilovač-zvukové zrnění
obyčejně tady píšu úplně o jiných věcech, ale mám takový problém a prosím Vás o radu.
Mám ve sklepním prostoru místnost. Zde mám zesilovač a reproduktory, ať už na samograjku nebo jiný nástroj. Problém je v tom, že v reproduktorech pořád zrní. Vím, prošel jsem fórum a viděl různá řešení, ale přesto, co byste mi prosím poradili?
Jedná se o to, že v této sklepní místnosti mám prostě přivedenou zásuvku, kdo ví jak profesionálně je to provedeno, ale nic s tím rozvodem neudělám....
prosím,
co přesto můžu dělat bez zásahu do stávajících rozvodů a zásuvek?
Děkuji
A kutilmile - nelituju tě
Ten zesák je jinak doma normálně ověřený, vše bez šumu, "zrnění" brumu, prostě bezchybný unikátní zvuk...
Jakmile to přenesu do sklepa na tu zásuvku na zdi, do které je přivedena šťáva kabelama v lištách, které jsou přivrtané na zdi, najednou je tam to zvukové zrnění....achjo...
Zásuvky jsou udělané opravdu provizorně a narychlo, vypadají tak...
chjo
Zesilovač a veškerá aparatura je v pořádku..opravdu..v zásuvkách je zakopaný pes
děkuji
Muselo by se zjistit, jak velká úroveň rušení je na nuláku proti zemi a případně zkusit pospojení s vodovodním řadem (určitě bude někde poblíž), případně se poohlédnout po "pračce síťového průběhu", to je vlastně dolní propust, aby kmitočet 50Hz prošel, ale vyšší kmitočty byly pokud možno co nejvíce zeslabené.
Jestli to ale ty zářivky vysílají přímo obloukem v trubicích, pak budeš muset něco udělat se stíněním signálových kabelů. Neodstraníš tím sice příčinu, ale částečně potlačíš následky.
Jenže to všechno jsou dohady, i když podle zkušeností. Bez změření parametrů sítě a znalosti rozmístění elektrických zařízení v objektu se tu můžeme pokoušet do nekonečna a třeba jedno z opatření náhodou pomůže, ale třeba taky ne.
Zkousím to napřed s vypnutím těch zářivek na chodbě..a když to nepomůže..nemám kupovat žádný síťpvý filtr?
http://www.hifionline.cz/prepetove-ochr ... d06-eu-sp/
je to hrůza peněz, ale případně je to daň za mou neznalost..myslíte, že to může pomoci?
děkuji
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Toto, když si přečtu, je mě jasný, že to nemá smysl kupovat. Co má společnýho síťovej filtr s dynamikou ?
Viděl bych to spíš na indukování rušení do signálových kabelů - nemáš tam ještě nějakej předzes, delší stíněnou "noname" dvojlinku atd. ? Ty rozvody mohou tvořit velkoplošnou smyčku, která docela solidně vysílá...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele: