Aha, tak přece EL84 jela chudák bez předpětí, ono to na to vypadalo hned. Nakonec tedy mřížkový svod nebyl připojen na zem? V tom vazebním kondenzátoru taky někdy bývá problém, ale pokud by měl svod, měl bys o dost nižší napětí na anodě té druhé triody.
Katalog je samozřejmě výborná věc, a to nejen u konstrukcí s elektronkami. Tesla je dávno nevydává, ale JJ-ELECTRONIC ano, a to dokonce v papírové podobě a pravidelně ho i doplňuje. Mám ho také koupený, vzhledem k tomu že u GESu stál jen 15Kč a že tam jsou i charakteristiky. Je to pro mě praktické, protože PC nemám přímo na pracovním stole. Jinak na
www.jj-electronic.sk katalogové listy jsou i s charakteristikami. Výchozí jazyk je tam angličtina (80% produkce prý jde do USA) ale dá se přepnout i na slovenštinu.
Jinak také teď doma hraju na single-end s EL84, stereo, mám to osazené ECC803S, ECC81, 2x EL84, EM83, EZ81. Korekce dvoupásmové Baxandall, ELky v pentodovém režimu, výstupáky INDEL (na těch 5W mají značně předimenzované jádro, ale taky dobře přenáší basy, s výstupáky z TV pro PCL86 se nedají srovnat-vyzkoušeno). Krmím tím regálovky ALR JORDAN CLASSIC 2 a zvuk je nádherný. Přijde mi že to hraje mnohem lépe než ultralineár se dvěma EL84, i přes ten malý výkon. Ideální na večerní poslech v paneláku.