Sluneční budoucnost

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Andrea

#31 Příspěvek od Andrea »

Crifodo píše:to jsi sebral kde, můžeš uvést pramen nebo citaci? že musíš "hlásit" všechny zdroje energie pro svou potřebu.

To nevíš, že na kalkulačku se solárním panýlkem potřebuješ kulaté razítko od ČEZu? 8O
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od pajosek2 »

Zeptej se u Eonu nebo Čezu a uvidíš,ty trdlo.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Crifodo

#33 Příspěvek od Crifodo »

pajosek2 píše:Zeptej se u Eonu nebo Čezu a uvidíš,ty trdlo.

To je mlhavá odpověď, jako když se zeptáš u ČD, jestli jsou přípustné Jančurovy vlaky. Samozřejmě že nejsou, zakazujeme!
Zajímá mě zákon a číslo paragrafu nebo vyhlášky, na základě které mi někdo může zakázat nebo povolit provoz vlastního zdroje energie pro vlastní potřebu, pokud se to netýká předpisů které řeší stavebňák, vodohospodáři nebo hygiena atd.
Koho se mám ptát, že si vyrábím energii vlastní centrálou, solárem, propanbutanovým hořákem nebo třeba haldou hnědýho uhlí.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od pajosek2 »

Andrea píše:
Crifodo píše:to jsi sebral kde, můžeš uvést pramen nebo citaci? že musíš "hlásit" všechny zdroje energie pro svou potřebu.

To nevíš, že na kalkulačku se solárním panýlkem potřebuješ kulaté razítko od ČEZu? 8O
Jenže kalkulačka není potencionální zdroj,který by jsi mohla ne černo připojit do sítě a odtáčet si proud.Ty jsi nikdy neviděla kalkulačku?
Naposledy upravil(a) pajosek2 dne 03 čer 2010, 10:58, celkem upraveno 1 x.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od pajosek2 »

Ptej se tam,kde Ti dají odpověď.Už jsem Ti to napsal. Když jsem připojoval svůj dům před x lety,tak v přihlášce ,chtěli vypsat všechny zdroje proudu v domě.Paragrafy už si nepamatuju a kvůli Tobě je hledat nebudu. Mne spíš zajímá ten rozdíl mezi výkyvem dodávky větrné elektrárny a FVE.

Crifodo

#36 Příspěvek od Crifodo »

Takže hospodské kecy, do ztracena jako medulín.
Nějaká zkušenost se strejdou z kanclíku EONu kterej straší lidi, pro mě není relevantní odpověď.
Andrea

#37 Příspěvek od Andrea »

pajosek2 píše:Jenže kalkulačka není potencionální zdroj,který by jsi mohla ne černo pžipojit do sítě a odtáčet si proud.Ty jsi nikdy neviděla kalkulačku?

To už v tomhle státě platí presumpce viny? Já mám doma v kuchyni asi 10 nožů, neměla bych mít nějaký razítko, že je můžu mít? Co kdybych někoho podřízla? :oops:
Takže když mám doma "načerno" 50W solární panel, tak jsem se dopustila přečinu, možná dokonce trestného činu? :oops: Žádám pro sebe trest nejvyšší. :pray:
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od pajosek2 »

Crifodo píše:Takže hospodské kecy, do ztracena jako medulín.
Nějaká zkušenost se strejdou z kanclíku EONu kterej straší lidi, pro mě není relevantní odpověď.
No já nevím,neměl jsi včera nějakou oslavu? Vypadá to ny zbytkový alkohol. Kde v paragrafech máš napsáno,že Čez může poslat své komando. Žiješ v pohádce nebo,kde.snad nemůžeš být tak zabedněný.

pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od pajosek2 »

Andrea píše:
pajosek2 píše:Jenže kalkulačka není potencionální zdroj,který by jsi mohla ne černo pžipojit do sítě a odtáčet si proud.Ty jsi nikdy neviděla kalkulačku?

To už v tomhle státě platí presumpce viny? Já mám doma v kuchyni asi 10 nožů, neměla bych mít nějaký razítko, že je můžu mít? Co kdybych někoho podřízla? :oops:
Takže když mám doma "načerno" 50W solární panel, tak jsem se dopustila přečinu, možná dokonce trestného činu? :oops: Žádám pro sebe trest nejvyšší. :pray:
Já si myslím,že Ty by jsi na ty nože povolení mít měla. :lol:

Andrea

#40 Příspěvek od Andrea »

pajosek2 píše:Já si myslím,že Ty by jsi na ty nože povolení mít měla. :lol:

Sím, která firma mi to razítko dá? :ponder:
Crifodo

#41 Příspěvek od Crifodo »

pajosku, euforická nálada vyplývá spíš z tvých replik. Jak souvisí komando ČEZu (útvar netechnických ztrát zřízený kvůli černým a žlutým odběrům) s provozováním svého zdroje energie pro svou potřebu? Jestli tebe někdo v souvislosti s pořízením FV zastrašuje, tak to vyval rovnou, ať tu nemarníme čas oklikama a dohadama.
(neřeším situaci, že se někdo třeba dá pochybnou agenturou vlákat do dotačních programů a pak je s ním kvůli tomu různě manipulováno. Kdo se spolčí s hráči letadla, musí s ledasčím počítat)
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od pajosek2 »

Andrea píše:
pajosek2 píše:Já si myslím,že Ty by jsi na ty nože povolení mít měla. :lol:

Sím, která firma mi to razítko dá? :ponder:
Psychiatr.

Andrea

#43 Příspěvek od Andrea »

pajosek2 píše:Psychiatr.

Tvůj osobní nebo může být libovolný?
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od pajosek2 »

Crifodo,abych to vyjasnil.Souhlasím s tím,že nynější nastavení dotování FVE je bordel.Nevím,proč lidé mají platit za nové projekty FVE ve svých účtech za elektřinu.Vzali to ze špatné hromady.Původně jsem myslel,že ty dotace jsou ze unie a z emisních povolenek atd.

Já jsem to udělal proto,že jsem rychle pochopil k čemu dojde.FVE budou ať chceme nebo ne,protože je to nová technologie,kterou budou chtít všichni využít.takže to zvýšení cen elektřiny bude v každém připadě.Jde jen o to jestli bude mít ČEZ kontrolu nad vší energií nebo budou stavět i malí investoři.Já jsem si zvolil cestu,aby platili oni mi než já jim. Co myslíš,že ČEZ plánuje tím tlakem na malé investory.Potřebují energetickou rezervu pro vlastní projekty.

AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od AmarokCZ »

pajosek2 píše:FVE budou ať chceme nebo ne, protože je to nová technologie, kterou budou chtít všichni využít.

Nová techologie je to asi tak jako parní lokomotiva a nebýt EU, tak o tom ani nikdo neví.
A máš tam chybu, nemá tam být VYUŽÍT ale ZNEUŽÍT.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“