Radio Tesla 638A Sólo - hlasitost nelze utlumit

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
BOBOBO

#31 Příspěvek od BOBOBO »

Ale vždyť už máš schema , co měříš na poťácích sakra . Měř na pinu na integráči a pokud se na něm napětí mění , tak ho vyměň a je to . Celá oprava zabere desetinu času , co tohle vlákno ...
jogo

#32 Příspěvek od jogo »

Úplne ideálne by bolo, keby si ho za rohom za 15Kč rovno kúpil a keď už všeličo meníš, rovno ho vymenil. A potom by sa videlo.
Ja som ťa navádzal postupne, logicky, jednako nevieme, čo sa na IO pin 13 má nachádzať, a tiež je tu bastlírna a voľačo sa takýmito postupmi dá naučiť :)
A taktiež je fajn, že ak je to čo len trocha možné, tak jediný zásah do aparátu sú napr. len dva pájkované body na úhľadne vymenenom kondenzátore :)
Tiež radšej taký po niekom otvárame :)
adol

#33 Příspěvek od adol »

Tak abych byl v obraze - navrhujete vyměnit který IO? z desky J ten A273D (IO1) nebo A274D (IO2)? V patici asi nebude že, to bude prácička.
BIPOLAR

#34 Příspěvek od BIPOLAR »

A273D (TCA730) - ano. Nabízí Lhotský za 22kč + poštovné 39kč, pokud ho nemáš.
Naposledy upravil(a) BIPOLAR dne 03 čer 2010, 13:57, celkem upraveno 1 x.
Lepší je se zeptat a být hlupákem 5 minut, než se neptat a být hlupákem celý život.
popopepe

#35 Příspěvek od popopepe »

Vem si na to odsávačku, nebo kousek licny, a za 5 minut nemáš do dělat.
adol

#36 Příspěvek od adol »

Vyměním, doufám že vaše víra ve špatný IO jakožto původce chybné regulace hlasitosti je podložena neochvějnými zkušenostmi a ne snahou zkusit co já bastlíř svedu nebo nesvedu zmrvit :D
popopepe

#37 Příspěvek od popopepe »

V případě že šáhneš jinam se budeš chvět ty :-)
BOBOBO

#38 Příspěvek od BOBOBO »

Jesli jsi to nikdy nedělal , doporučuji odtranit mechanicky šváda třeba uštípáním vývodů a tahat jednotlivé vývody až na to .
adol

#39 Příspěvek od adol »

BOBOBO píše:Jesli jsi to nikdy nedělal , doporučuji odtranit mechanicky šváda třeba uštípáním vývodů a tahat jednotlivé vývody až na to .

Ale jo, dělal, před 20 lety jsem prožil dětství/mládí s pájkou v ruce. No hlavně abych to nedělal zbytečně, snad to bude tím. Už nic jiného neproměřovat, jít rovnou na švába, co. Bohužel dnes už ho asi nekoupím, až zítra. Díky.
BIPOLAR

#40 Příspěvek od BIPOLAR »

No, až ho budeš uštipovat, tak se můžeš modlit, aby byl doopravdy vadný než začneš, protože potom bude vadný určitě :lol: :wink: . Vem si raději pájku a jakmile roztavíš cín na pinu, ihned přilož licnu (stačí z koaxiálu opletení), odstřihni ten kousek na licně kde bude odsátý cín a můžeš pokračovat až bude IO možné vyjmout. Hodně štěstí.
Lepší je se zeptat a být hlupákem 5 minut, než se neptat a být hlupákem celý život.
pida_m

#41 Příspěvek od pida_m »

hlavně, až tam zapájíš ten novej, důkladně skontroluj, zda tam nejsou zbytky cínu po tom vypájení, tedy zkrat mezi nohama to IC.
píďa
adol

#42 Příspěvek od adol »

Akce se odkládá, veleslavný IO není k sehnání, musím jej zítra objednat a poštou dojde. Dlouho jsem ten integráč na desce marně hledal, je ukrytý pod stínícím plechem. Fakt není naděje že je chyba někde jinde? To by mě docela potěšilo :evil:
Jinak co mě šokovalo ve střevech toho rádia jsou nitěnky vedoucí k reprosvorkám, s ohledem na celkem slušný výstupní výkon ...
pida_m

#43 Příspěvek od pida_m »

TO adol, ono by to šlo, analizovat toho svaba, ale bylo by to zdlouhavé, neb nemáš měření jako je skop atd.
Dám na zkušenosti starších a hlavně zkušenějších lidí tady.
píďa
pida_m

#44 Příspěvek od pida_m »

adol píše:Akce se odkládá, veleslavný IO není k sehnání, musím jej zítra objednat a poštou dojde. Dlouho jsem ten integráč na desce marně hledal, je ukrytý pod stínícím plechem. Fakt není naděje že je chyba někde jinde? To by mě docela potěšilo :evil:
Jinak co mě šokovalo ve střevech toho rádia jsou nitěnky vedoucí k reprosvorkám, s ohledem na celkem slušný výstupní výkon ...

TESLA = TEchnicky SLAbe.
Pouze profi věci od TESLA byly hodně dost profi.. nápady a tak, jak mi řikal tat..
píďa
BIPOLAR

#45 Příspěvek od BIPOLAR »

adol píše:Akce se odkládá, veleslavný IO není k sehnání, musím jej zítra objednat a poštou dojde. Dlouho jsem ten integráč na desce marně hledal, je ukrytý pod stínícím plechem. Fakt není naděje že je chyba někde jinde? To by mě docela potěšilo :evil:

A co ti píšu výše ? Lhotský 1ks 22kč + poštovné 39kč.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“