rozenrání žehličky

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hill
Administrátor

co když

#16 Příspěvek od Hill »

co když se už nedožiješ okamžiku, kdy o elektřině budeš vědět víc?

Žehlička byla schválená Státní autorizovanou zkušebnou k prodeji s tím, že sundávat kryty a každý zásah uvnitř žehličky provádět smí pouze odborník. A to v žádném případě nejsi.
Ty vlastně hodláš nejen použít žehličku v rozporu s návodem výrobce, ale ještě do ní chceš zasáhnout a zrušit opatření sloužící k ochraně uživatele před úrazem. Ani nemáš tušení, k čemu co na žehličce a uvnitř ní slouží...

NEZAHRÁVEJ SI SE SÍŤOVÝM NAPĚTÍM :heat: !!!

Ti, co to nepřežili, nám už neřeknou, jak příjemný ten závěr byl, než jim všude zhasli. Ale některým to dali vytesat na náhrobek, že byli špatní elektrikáři. Viz www.elektrika.cz/data/clanky/clanek.200 ... 95483/view?

Najdi si nějaký kroužek, kde se seznámíš se základy elektrotechniky pod odborným dohledem, vedením zkušeného instruktora, a hlavně jedno po druhém. Pořád se pokoušíš začít někde uprostřed a ne od začátku. Zatím dělej se zařízeními napájenými z baterií.
Hurvinek
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Hurvinek »

ale já furt nechápu,co by me na tom melo kopnou??!!!
Woofe

#18 Příspěvek od Woofe »

Vrrrr. :x Vem si dva hřebíky, do každé ruky jeden a vraž je do zásuvky. A snad to pochopíš.
PS: Hlavně to nedělej !!!!!!! :wink:
Hurvinek
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Hurvinek »

ja zatim jeste do te zehlicky nesahl - a ani sahat nebudu - vyresim to toiz pomoci optického kabelu - ikdyz nevím,kde ho koupím .Ale bude to jistejsi
Hurvinek
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Hurvinek »

zase tak blbej nejsem,abych neco strkal do zasuvky !!
pit

#21 Příspěvek od pit »

žasnu :opravar:
Hurvinek
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Hurvinek »

hahaha -to bylo tak vtipný
SMITH

#23 Příspěvek od SMITH »

Na Slovensku to je vyhláška 74/1996 Z.z. - je v podstate identická :wink:
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
mi-ro

#24 Příspěvek od mi-ro »

Druhá možnost, zajít k lékaři a nechat se očkovat proti elektrice, jsou to 3 dávky a po 2 letech se přeočkovává už jen jednou dávkou.
Hurvinek
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Hurvinek »

Jen se pánové bavte na můj účet.Je mi to úplně jedno.Asi si neuvědomujete,že jste taky začínali........
bavte se dál a nedejte se rušit drazí elektrotechnici,elektrikáři a jiní odborníci
Woofe

#26 Příspěvek od Woofe »

Nesmíš se hned nas.......Taky jsme začínaly to je pravda, taky jsme to neměli lehký to je taky pravda a na víc se na to nezapomíná. Já rád poradím (v rámci možností) ale než ti budu dávat rady typu "jak se šťourat v žehličce", tak se mi zdá adekvátní se tě zeptat na pár základních věcí. A ber to z té lepší stránky dneska si se dozvěděl co je padesátka. Praxe v tomhle oboru je zajímavá věc, plná tajů a zajímavostí ale trocha teorie a základů k ní patří taky. :wink:
Artaban001

#27 Příspěvek od Artaban001 »

Hurvajs, tam zadna zarovka ani doutnavka neni. to svetlo vydava jeden spiralovy vyvod topnyho telesa. Sam jsem na to cucel.. 8O
Nevim, co s tou zehlickou zamyslis, ale ta zehlici deska je celkem na nic,
SMITH

#28 Příspěvek od SMITH »

Samozrejme ,všeci sme začinali .Ja som mal to štastie ,že v kružku mladých rádiotechnikov ,t.j. pod vedením skuseného vedúceho,ktorý mám pekne nazorne vysvetlil prečo sa zo silnoprudom nemáme zahrávať.
Od vtedy som si vypestoval obrovský rešpekt pred drátmi trčiacimi zo steny. :lol:

Máš dve možnosti :
1 Poprosíš niekoho ,kdo sa vyzná ,aby ti povedal čo a ako smieš a nesmieš spojiť. :text:
2 Pre pokusy doporučujem použivať bezpečné napätie
/do 48V =/

Najlepšie použiť obe varianty :lol:
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od jezevec »

Hurvajs, než si doplníš znalosti nejen z elektroniky, ale i základy bezpečnosti práce se síťovým napětím, vyhýbej se obloukem práci a jakýmkoliv úpravám na zařízení galvanicky spojených s rozvodnou sítí. Tady nejde jen o "kopanec", ale může jít o život a to nejen Tvůj!!!!
mi-ro

#30 Příspěvek od mi-ro »

Hurvajs, neber ten humor na sebe, prostě to člověk někdy musí zlehčovat protože při práci s některejma lidma bych se z toho musel picnout a vzpomínám si že skutečně existovaly v podstatě dva druhy signalizace zapnutýho termostatu, tou první byla doutnavka zapojená paralelně k tělěsu a tou druhou , jak tady už někdo psal byl odporový drát zapojený do série s tělěsem a on žhnul průchodem proudu (svítil) a tím signalizoval skutečně že těleso hřeje narozdíl od doutnavky, která svítila i když bylo tělěso přepálené. A když jsme u těch oprav žehliček, u novějších typů je často přerušena havarijní ochrana-takový kontakt v porcelánu a pod ním něco jako váleček wodova kovu. Co s tím, teda kromě výměny a vyřazení?
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“