Možná už jsem úplně mimo, ale nemůžu zjistit, který vývod SMD elektrolytů je + a který -. Na pouzdru je značka ale nevyčetl jsem, kterou polaritu značí. Datasheet pouzdra je na http://www.hitano.com.tw/PDF/ELV.pdf . Řekne mi někdo jak to s tím označením je?
Jezevec má pravdu. označuje se vždy mínus pól, s označením plus pólů jsem se setkal pouze u velkých elytů, většinou se šroubovýma vývodama. Pak se může stát, že narazíš na elyt bez označení, to může být bipolár.
nerad by som Vas zamotaval bludmi ale vsetky SMD elyty, ktore som videl /a to ich mame vo firme dost/ maju oznacene +. Su to ale take "tehlickovite" puzdra... Si to riadne over nech nemas potom strelbu ked to zapnes!!!
Ano, ten kondik na ktory sa pytal ma mat oznacene MINUS GM str.54. Hned vedla je taky ako pouziveme v robote - tantalovy SMD ten ma oznacene PLUS... este si dovolim raritku: uz sme nasli aj taky elyt-klasiku, ktory bol inak OK ale mal na sebe puzdro kde bola potlac naopak - cize to co oznacovala ako minus bolo v skutocnosti + ))
Nevim kde Jezevec toto vycetl, ale ja mam pred sebou katalog GM a tam je u cihlickovych elytu vzdy plus u znacky. Samozrejme pokud ma valcovy elyt tak tam je carou oznaceni vzdy minus. Jak jednoduche.