Polarizace elytů

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
JarekZak
Kontaktovat uživatele:

Polarizace elytů

#1 Příspěvek od JarekZak »

Možná už jsem úplně mimo, ale nemůžu zjistit, který vývod SMD elektrolytů je + a který -. Na pouzdru je značka ale nevyčetl jsem, kterou polaritu značí. Datasheet pouzdra je na http://www.hitano.com.tw/PDF/ELV.pdf . Řekne mi někdo jak to s tím označením je?

Dík moc.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Značka je mínus pól. Je to taky v katalogu GM.
Lesnik

#3 Příspěvek od Lesnik »

Jezevec má pravdu. označuje se vždy mínus pól, s označením plus pólů jsem se setkal pouze u velkých elytů, většinou se šroubovýma vývodama. Pak se může stát, že narazíš na elyt bez označení, to může být bipolár.
MiLe

pozor!!!

#4 Příspěvek od MiLe »

nerad by som Vas zamotaval bludmi ale vsetky SMD elyty, ktore som videl /a to ich mame vo firme dost/ maju oznacene +. Su to ale take "tehlickovite" puzdra... Si to riadne over nech nemas potom strelbu ked to zapnes!!!
MiLe

uz je jasno...

#5 Příspěvek od MiLe »

Ano, ten kondik na ktory sa pytal ma mat oznacene MINUS GM str.54. Hned vedla je taky ako pouziveme v robote - tantalovy SMD ten ma oznacene PLUS... este si dovolim raritku: uz sme nasli aj taky elyt-klasiku, ktory bol inak OK ale mal na sebe puzdro kde bola potlac naopak - cize to co oznacovala ako minus bolo v skutocnosti + :)))
vladimirek

#6 Příspěvek od vladimirek »

Nevim kde Jezevec toto vycetl, ale ja mam pred sebou katalog GM a tam je u cihlickovych elytu vzdy plus u znacky. Samozrejme pokud ma valcovy elyt tak tam je carou oznaceni vzdy minus. Jak jednoduche.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“