Oteplovači lžou, ale vítězí

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kejki

Oteplovači lžou, ale vítězí

#1 Příspěvek od kejki »

http://ekonomika.idnes.cz/zapomente-na- ... o_euro_vel

Takže šťourání v kotlech prošlo, ani jsem o tom nečetl a teď tohle.
Naši konkurenti na globálním trhu se musí smát.
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Budeš muset mít doma dva kotle , jeden na ukazování a druhý na topení . Budeš je tedy muset jednou za 4 roky na kontrolu fyzicky prohodit , aby jsi dostal nižší emisní daň .
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Oldradio »

Zelení u voleb propadli a stejně nás budou pořád buzerovat.
kejki

#4 Příspěvek od kejki »

BOBOBO píše:Budeš muset mít doma dva kotle , jeden na ukazování a druhý na topení . Budeš je tedy muset jednou za 4 roky na kontrolu fyzicky prohodit , aby jsi dostal nižší emisní daň .

Budu mít dva malé, nebo si nakoupím Petry, než je zakážou.
Spíš ty novostavby - pasivní domy a tepelná čerpadla do každé rodiny :evil: Tady lidi lepí staré domky jak vlaštovky, aby měli kde bydlet, ale úřednictvo vidí kontinent milionářů. Číňani můžou s čepicemi zůstat doma, tady to půjde do ****** samo.
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Opět a zase platí zapěj: "Teď už máme co jsme chtěli !" Jinak ti zelení jsou zase placeni lobisty . je třeba zadávat nesmyslné podmínky a kakat a kakat .
Sandal

#6 Příspěvek od Sandal »

Mě připadá že jsou všichni celý pos...ý aby náhodou nechcíply dřív než by chtěli.Příroda si s tim bezesporu poradí sama.Všechno co děláme je správný protože nic z Marsu sem nepřiletělo aby tady něco ničilo.Příroda si stvořila člověka a taky si ho zničí.Tak proč násilím něco zachraňovat.Já topim uhlim a budu topit.Kdyby uhlí nebylo,budu topit dřevem nebo třeba i petflaškama.
Vždyť ty kryply co jsou nahoře to živí.To je uhlí,dřevo,alkohol,nafta benzín,cigára...Na všem daně jak kráva.Je to jejich největší příjem.Kdyby se topilo sluncem a jezdilo na slunce tak vyhlásej státní krach a pochcípaj.Kálim na ně z vysoka :D
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Vidíš to špatně , dostal bys daň ze Slunce , ještě se musíš učit ... Za chvíli se začne platit i za vodoměr , i když nevezmeš ani litr , jako u jiných odběrů ...
Sandal

#8 Příspěvek od Sandal »

BOBOBO píše:Vidíš to špatně , dostal bys daň ze Slunce

S tim počítám :lol: Já nemyslel se ulejt z daní ale topit čim chci já.Samo že mě sousedi prásknou a budou mě vláčet po soudech atd.
Hanizek

#9 Příspěvek od Hanizek »

Sandal píše:Já nemyslel se ulejt z daní ale topit čim chci já.

Lidem, kteří topí petflaškama, by měl obecní úřad nechat zabetonovat komín. Je to čírá zhovadilost!
Síla bez rozumu se vlastní vahou hroutí (Horatius)
PLV

#10 Příspěvek od PLV »

Čirá zhovadilost je kupovat v petlahvích čistou vodu, které je ve stejné kvalitě ve vodovodním rozvodu habaděj za zlomek ceny. A zrovna tak vyrábět a prodávat v petlahvích vodu znehodnocenou umělými barvivy, chemikáliemi, umělými sladidly a jinými sračkami. Hned by petlahví podstatně ubylo. :P
Netřep se mnou!
bu2520

#11 Příspěvek od bu2520 »

je to takový mýtus, že komu jde z komína černý kouř topí pet lahvemi nebo jiným bordelem. A bohužel mnoho lidí na to věří. Je to nízkou teplotou spalin, a jejich nedokonoalým hořením, ono i v kamnech se musí umět topit a neumí to každý jak vidíme okolo sebe. Klasická chyba je že se při zatápění nenechají kamna dostatečně rozehřát , sotva to hoří až se zavírá klapka a kamna špatně spalují dokud hoří a můžete tam topit jen dřevem nebo jiným ekologickým materiálem a z komína půjde hustý černý dým. Naopak když kamna dobře spalují tak i petka shoří bez dýmu. Jenže bohužel tyhle mýty naprosto degradují topení pevnými palivy a vnáší závislost domácností na diktátu plynařů či jiných monopolů.
BOBOBO

#12 Příspěvek od BOBOBO »

Máš recht . Je to právě i předimenzováním kotlů . Většinu provozní doby jedou na zlomek výkonu . Jak říkáš , když mi jede kotel naplno , tak flašky hodím přímo do plamenů , otevřený sekundár a žádného kouře nevidno . Máme souseda , ekologistu a tam když se začne topit , je celé údolí pod plachtou . Je třeba pěkně roztopit dřevem a ještě mít směšovák tak , aby jel kotel nejdříve jen pro sebe a až potom postupně do okruhu .
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od jezevec »

BOBOBO píše:Máš recht . Je to právě i předimenzováním kotlů . Většinu provozní doby jedou na zlomek výkonu . Jak říkáš , když mi jede kotel naplno , tak flašky hodím přímo do plamenů , otevřený sekundár a žádného kouře nevidno ....

Kouř nemusí být černý aby byl toxický, topit v domácím kotli jakýmkoli plastem je opravdu zhovadilost a taky bezohlednost vůči okolí.
Sandal

#14 Příspěvek od Sandal »

Hanizek píše:
Sandal píše:Já nemyslel se ulejt z daní ale topit čim chci já.

Lidem, kteří topí petflaškama, by měl obecní úřad nechat zabetonovat komín. Je to čírá zhovadilost!

He he.Při spalování polyetylenu vzniká oxid uhličitý a voda.V tom případě je eště větší zhovadilost třeba nastartovat auto :lol:
BOBOBO

#15 Příspěvek od BOBOBO »

Myslím , že se jezevec rozjel do pro něj trochu cizejších vod . Ano , nepálím PVC ani bedny od TV ..... Dokonce jsem i vyrval boty z kotle , když je tam máti umístila . Neboj , nepálím to proto , že neplatím popelnice . Ty ani nenaplním ... Jinak ty osobní nové nafťáky smrdí jako sviňa . Tolik nitrozních plynů nebylo snad ani v Semtíně ...
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“