AKU NÁŔADÍ: (Nabíjecí adaptér šroubováku PARKSIDE)
Moderátor: Moderátoři
AKU NÁŔADÍ: (Nabíjecí adaptér šroubováku PARKSIDE)
Problém je vtom,že ten tranzistor má vypálenou díru přesně v místě typ.označení. Samotný šroubovák je ještě v dobrém stavu (škoda odepsat) a ten adaptér má v sekundáru dvojitý operační zesilovač, takže nějaké řízené nabíjení vestavěné LI baterie. Proto ho nechci nahrazovat jiným zdrojem.
Nemáte někdo zkušenost s opravou podobného zdroje?;Nebo doma rozebraný nefunkční;nepotřebný na odkup třeba i s nářadím které dosloužilo a pod.
Potřebuji znát typ tranzistoru (nebo alespoń jestli je to normál nebo MOSFET) a hodnotu R9 s ostatním si poradím. Ideální by bylo schéma primární části když tak alespoń podobného.
Přivítám jakýholiv názor,zkušenost, odkaz, nabídku odkupu, (jen ne "hoď to do kontyšu"). Foto destičky můžu dodat pokud by to pomohlo. Díky za pozornost.
ACT 30. A ten jsem nenašel zatím v žádným z českých obchodů. Další můj omyl byl asi v tom,že to co jsem vzhledově považoval za termistor (má ozn.32K) by podle toho doporučeného zapojení měla být tlumivka.
V každém případě je to přerušený a nic se nestane, když to na odskoušení dočasně přemostím. Tím pro mě líp. nemusím to shánět tlumivku snadno opravím (jádro tam je a těch pár závitů silným drátem zvládnu). Ten "rnbv" mě tím linkem moc pomohl, teď už je to jen o sehnání součástek. S tím tranzistorem bych myslím neměl mít problém horší to bude pokud bude v háji i ten IO. Takže pokud můžete doporučit české obchody s bohatým sortimentem i nestandartních součástek budu rád. Jsem z Brna a ty v okolí kde obvykle nakupuju nic podobného v nabídce nemají.
Nevím na koho se obrátit pokud bych potřeboval ten IO "ACT 30"
Pokud může někdo poradit budu rád. Díky za pozornost.