tlačiareň HP deskjet 3650 - netlačí
Moderátor: Moderátoři
tlačiareň HP deskjet 3650 - netlačí
najprv sa minula čierna náplň,
používalo sa bez zmeny ďalej - farebná náplň nahrádzala aj tú čiernu,
teraz všetko prebieha štandardne, akoby tlačila, len - netlačí.
Pokliknutím na
HP Director_Settings_Printer Toolbox_Odhadovaná hladina inkoustu
ukazuje vyše polovice náplne, ale už ukázala aj minimum (minutá).
Keď vyberiem farebnú náplň, otieram ňou o papier, pekne zanecháva stopu ako nová.
Nerád by som zbytočne otváral ďaľšiu,
nemá niekto typ, čo a ako by som mohol preskúšať, či je závada v tlačiarni, alebo predsa len v náplni?
Tú sadu na odsávanie iste nemám šancu zohnať, ani hlavu odskúšať,
ale bol som pri plnení (repasovaní) čiernej i farebnej hlavy, plnil to akoby injekčnými striekačkami - natiahol z fľaše a vstrekol to do hlavy, akoby do nejakého molitanu vnútri (do farebnej 3 farby), vždy to nechal trocha "nasiaknuť" a znovu doplnil,
injekčnou striekačkou by som to neporiešil?
(tieto hlavy sú nové, repas po skúsenostiach už nepoužívam)
Ještě doplňuji s vysvětlením:
Podíval jsem se po několika měsících na mnou doporučované stránky, ale ty jsou úplně překopané a (nevím proč) mají vypuštěné celé odkazy, např. videa s postupem plnění různých typů hlav. Také nevím, jestli v současné době prodávané plnící sady obsahují plastový přípravek právě na odsávání vzduchových bublinek.
a dôležité pre mňa je, že pravdepodobnosť závady je v hlave, nie v tlačiarni a teda investícia do nových hláv nebude zbytočná.
Za radu veľmi pekne ďakujem!
Pri zaschnutých tryskách sa nechá kartridž ponorená tryskami v čistiacej kvapaline (asi 3 mm kvapaliny) 24 hodín a potom sa spustí čistenie hláv (v PC). Pozor, je to špeciálny čistič na tlačové hlavy. Ešte by som namiesto neho možno skúsil lieh, ale to neviem, ako by dopadlo...
Prikladám stručnú ilustráciu farebnej náplne zboku, spredu a zospodu.
Keby to náhodou presne nesedelo, tak ma niekto opravte, kartridž som rozoberal už dosť dávno.
- Přílohy
-
tlačová hlava CMY.png- (15.6 KiB) Staženo 112 x
Keď zanechávala stopu (atrament z nej teda mohol vytekať), tak čiastočne tlačila, aspoň pár čiarok na začiatku papiera, vtedy je tam tá bublina (alebo je náplň prázdna a tlačí s posledného).
Ono tie náplne sa môžu pokaziť na X-spôsobov. Najlepšie by ju bolo odskúšať v inej tlačiarni. Tiež je možné, že je naplnená nesprávnym atramentom, takže atrament vyteká, ale tlačiareň netlačí.
Skúsim ju potrápiť trocha s tým vzduchom, ozvem sa ako to dopadlo.
Už sa len doopýtam, či je možné na skúšku napr. vytiahnuť čiernu hlavu a dať tam tú farebnú. Vopred ďakujem.
Tie čierne sú najhoršie, tie keď zaschnú, tak sa niekedy už ani čističom nedajú vyčistiť, je to dáky hnusný vodou nerozpustiteľný atrament.
Posledná rada: aby náplň nezaschla, treba aspoň raz za mesiac niečo vytlačiť. (Preto uprednostňujem laserovky, tam to nehrozí)