Oteplovači lžou, ale vítězí
Moderátor: Moderátoři
Ľudia, zobuďte sa......
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
BOBOBO píše:Máš recht . Je to právě i předimenzováním kotlů . Většinu provozní doby jedou na zlomek výkonu . Jak říkáš , když mi jede kotel naplno, tak flašky hodím přímo do plamenů , otevřený sekundár a žádného kouře nevidno ....
Co to kecáš za kravinu, můžeš mít doma kotel 50KW nebo optimálních 15KW a z komínu půjde to samé, ale to jen pokud se tím bude topit jak má. Tudíž to není tím, že jsou předimenzované, navíc "předimenzované" jsou kvůli tomu aby za velkého mrazu a větru nebylo doma 10°C.
jezevec píše:Kouř nemusí být černý aby byl toxický, topit v domácím kotli jakýmkoli plastem je opravdu zhovadilost a taky bezohlednost vůči okolí.
Já plastem netopím, ale nikomu to neberu, protože spálením vznikne mnohem míň škodlivin než recyklací, nebo seš snad zastánce teorie "vše pod zem"? Třeba takové pneumatiky se tak likvidují (spálením) a je to nejekoligičtější způsob.
Takže než se vytěží plyn dopraví se do spalovny,auta přivezou bordel do spalovny,provoz spalovny,odvoz popela a bůh ví co je všechno ještě potřeba.Jaká elkologie?Strašný divadlo pro najivky.
AmarokCZ píše:Co to kecáš za kravinu, můžeš mít doma kotel 50KW nebo optimálních 15KW a z komínu půjde to samé, ale to jen pokud se tím bude topit jak má. Tudíž to není tím, že jsou předimenzované, navíc "předimenzované" jsou kvůli tomu aby za velkého mrazu a větru nebylo doma 10°C.
To topit jak má bude ale poněkud oříšek, že
- kevin_mitnick
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Sandal: ten bordel co se tam spaluje hoří sám a velice ochotně, tolikrát jsem slyšel od různých lidí keců, že časopisy (a jiný "moderní" papír) blbě hoří a když to dám do roztopeného kotle tak se to při té vysoké teplotě chová skoro jak benzín - hned to vzplane, prudce hoří a během chvíle zbyde jen popel.
kevin_mitnick: kotel na dřevo 10KW je trochu problém, běžně začínají až na cca 15KW a často až na těch 25KW.
AmarokCZ píše:... tolikrát jsem slyšel od různých lidí keců, že časopisy (a jiný "moderní" papír) blbě hoří a když to dám do roztopeného kotle tak se to při té vysoké teplotě chová skoro jak benzín .....
On jakz takz shori,ovsem zbyde po nem kolem 30 procent popela.(Teda pokud jde o tzv. SC papiry prave pro casopisy a podobne)