marona píše:Dobrý den, vyrobil jsem si tento napáječ

Ale 7812 mi dává kolem 16V a 7815 mi dává tak 11,5V. Je to špatně, když mam 2 stabilizátory ? Měl bych tam ponechat jen 7815 a pak napětí převést na 12V pomocí rezistoru ? Nebo je celé schéma úplně špatně ?
Marono, měl by ses tak nějak zklidnit a netěkat.
V prvé řadě bys měl uchodit zapojení se stabilizátory. Musí to chodit , je to katalogové zapojení a není možné chování, které popisuješ. Jestli nejsou stabilizátory odpálené, tak mohou kmitat, což může být montáží typu vrabčí hnízdo, dlouhými přívody , blokovací kondenzátory máš na dlouhých drátech nebo na špatných místech. Blokovací C 2x100nF musejí být co nejblíž k vývodům IO! Kromě toho bych na výstup přidal další kondík asi tak 10uF. Pro jistotu. Pak to musí chodit jak z učebnice. Taky je důležité zachovat správné pořadí vývodů IO.
Obě diody vyhoď! V původním pramenu byly proti přepólování, což tobě nehrozí. Pojistky taky. Možná tam ty diody vnášejí další nevhodnou impedanci a kmitá to ještě víc. 100nF na vstupu to nezachrání. Podle datašítu tam má být aspoň 330nF, takže víc neuškodí. Až budou stabilizátory stabilizovat, tak můžeš pokračovat v teoriích o zvyšování napětí.

Na co vlastně potřebuješ stabilních +15V?