V GESu i v GM mívali samostatné malé doutnavky, dnes prodávají už jen kompletní kontrolky různých barev na 230V. Mají v sobě tu malou doutnavku a sériový odpor. Ta doutnavka ale zapaluje kolem 100V a je na proud do 0,5mA. To sem asi bude málo. Co tam má být originál? Nemá tam náhodou být 11TA31? Tomu se taky říkalo doutnavka (a taky je), ve skutečnosti je to velká, "výkonová" doutnavka pro stabilizaci 150V a proudu cca 5-30mA. Je to v elektronkové baňce velikosti M4 (jako 6L31). Ona tedy zapaluje při cca 170V a 150V drží. Tenhle stabilizátor mívali v GESu taky za 25Kč, ale někdo je všechny vykoupil (já to nebyl). Dostaneš je na Aukru za pár korun, celkem o ně není zájem. Když ne 11TA31, tak ekvivalent STR150/30. A když si koupíš hned tři, máš hned vyřešenou stabilizaci těch 300V (tam použiješ zbylé dvě v sérii). A bude to i vypadat celkem zajímavě.
Pozor-ten drát uvnitř systému je ANODA a ten lesklý plechový obal je KATODA. Ta za provozu fialově září. Je to obráceně než u běžné elektronky.
Teď jsem se díval na Aukro, myslím že tohle:
http://www.aukro.cz/item1087935555_elek ... ml#gallery
je to co potřebuješ koupit. Není to moje aukce.