JVC MK-K3R - koncový stupeň
Moderátor: Moderátoři
JVC MK-K3R - koncový stupeň
chcel by som sa opýtať, či má niekto skúsenosť s touto vežou - konkrétne koncovým stupňom.
Odporučená záťaž je 2x 6 až 16 ohm,
čo to urobí pri pripojení 2x 4 ohm a vybudení na plný výkon v praxi?
(myslím tým výdrž - či a koľko takéto niečo vydrží, alebo či má KS proti takémuto extrému ochranu)
(STK402-070)
Za odpovede ďakujem.
po výmene KS dali na skúšku 4 ohmové, vraj to šlo dlhšie, asi minútu, dve..
KS po prehliadke - vyzerá všetko ok, pre istotu ešte aj relé zmerané, či nemá Náhodou prechodový odpor..
Mám tiež 4-ky, doteraz som na nich bez újmy preskúšal ozaj všetko, ale toto na nich teraz skúšať odvahu nemám.. Napadlo ma zaradiť do série aspoň nejaký odpor, nebolo by to riešenie?
ale iste je iné písať a iné po niekom čítať - možno aj po mne
Niekto vyhulil vežu na plný výkon a tá sa v mžiku pokazila.
Vymenili KS a odskúšali na iných reproduktoroch - 4-ohmovkách - pri skúške sa odpálil znovu.
Po prinesení ku mne som bol uisťovaný, že doma má orig. reproduktory (Takže som pátral po príčine závady. Žiaľ, aj ja som mal na odskúšanie k dispozícii len 4-ohmovky).
No a nakoniec vysvitlo, že tam tie orig. reproduktory naozaj doma má, ale paralelne pripojené ešte aj ďaľšie - 4ohmové.
(možno som to skomplikoval ešte aj slovom "primotané" - keďže sa reproduktory do veže pripojujú odizolovanými vodičmi, tie ďaľšie reproduktory niekto pripojil tak, že drôtiky "primotal" k tým pôvodným)
Ospravedlňujem sa za nezrozumiteľnosť.
Prípadne aj túto