Silelis 405
Moderátor: Moderátoři
-
Návštěvník
marostv píše:bolo tam TVS70P2 a dal som tam TVS70P2 tak že trafo je original
Pokud to trafo bylo originál a nikdo ho neměnil před Tebou , tak tam byla další žertovná chyba "nakopnuté" budicí trafo T2 . To mělo poměr prim:sek 4:1 a pokud si dobře pamatuju 200z:50z .
Banality typu freq. horizontálu jsi určitě zkontroloval , tak takovýma maličkostma ani neotravuju .
Zdravím Ivan
p.s. Taky si zkus po chvilce sáhnout na plášť vn trafa, mělo by být studené. V opačném případě je buď vadné, nebo přetížené.
Tuhle závadu dělal ten velkej buřt v serii z vychylovačkama.Nebo tam zkus naladit signál jestli nemáš blbej kmitočet horizontálu. Vzhledem k věku takového strojku, bych nejprve prohnal "Zajíce" většina elytů bude KO a pak teprve uvidíš nějakou vadu .Jestli se v tom někdo vrtal můžeš mít pootočený vychylovačky a vadnej vertikál ....
R.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
To trafo TVS-70P2 bych možná ještě někde našel,neboť jsem tuším kupoval do rezérvy.
marostv píše:Anonym píše:Trafo jsi sice vyměnil dobře , ale máš tam přehozené vývody . Já ze svý blbý palice nemůžu vydolovat , které dva vývody se prohazovaly . Ty jsi tam dal jiné tráfko a ty (trafa) byly nezaměnitelné bez úpravy . Budeš muset porovnat schémátka , nebo se modlit , aby Ti pomohl nějaký "restaurátor". Jestli bylo původní trafo originál , tak porovnej čísla . Pokud se neshodují není co řešit a nehledej chybu jinde .
Mám pocit , že vývod co je jako n.c. tedy prázdný se prohazoval s vedlejším nejbližším , ale myslet znamená ho*no vědět .
Zdravím Ivan
trafo je original, C38 a VD17 je OK napetie na C36 je 370V
Zdravim,
ak je to este aktualne prikladam riesenie. Jedna sa o vyvody 4 a 6 na vn trafku, ktore je treba zamenit. Ja mam originalnu schemu ale ta je odlisna od tej co je tu vo fore i ked je pre silelis 405 a 405d-1. Odlisnost je prave v zapojeni c38 a vd17 na vn trafo. V mojom pripade stacilo pripojit vychylovacie cievky nie na vyvod 6 ale na vyvod 4 a obraz bol OK