mam problem s tym rusakom bolo vadne VN trafo vymenil som to trafo a obraz je horizontalne zuženy prekontrolovane tranzistory kondiky všetko OK ale ani nemam zrnenie nič sa neda naladiť už neviem čoho sa chytiť aj sa mi vidi že sa dosť hreje tranzistor KSR zdroj OK 10.5V [/img]
Tyto TV měly nové obrázek jak fotka, ale dost se kazily. Nejčastější vady dle AR - vadný koncový tranzistor horizontálu, popř. VN násobič. Ten tranzistor se dokonce nějak nahrazoval jinými součástkami, bylo to popsáno ve starém AR.
Trafo jsi sice vyměnil dobře , ale máš tam přehozené vývody . Já ze svý blbý palice nemůžu vydolovat , které dva vývody se prohazovaly . Ty jsi tam dal jiné tráfko a ty (trafa) byly nezaměnitelné bez úpravy . Budeš muset porovnat schémátka , nebo se modlit , aby Ti pomohl nějaký "restaurátor". Jestli bylo původní trafo originál , tak porovnej čísla . Pokud se neshodují není co řešit a nehledej chybu jinde .
Mám pocit , že vývod co je jako n.c. tedy prázdný se prohazoval s vedlejším nejbližším , ale myslet znamená ho*no vědět .
Zdravím Ivan