Nokia-nabijanie z USB portu
Moderátor: Moderátoři
+5V se dá brát i z PS/2 konektoru na klávesnici, pokud ho notebook má.
A kutilmile - nelituju tě
- czatlantis
V prípade dvoj-kábla druhý nemá zapojené +D,-D. A tak dostane 500mA z jedného vyjednaním a 100mA z druhého. Zároveň stúpne vodivosť napájacích drôtov.
AmarokCZ píše:hafca: v tvém případě byl problém na 100% v malém průřezu vodičů toho krátkého kablíku, dá se to řešit tak, jak jsi to udělal, ale zbytečně s obereš o jedno USB.
Že je tam málo, to jsem věděl. Jenže, kablík byl originál a nikde jsem silnější a kratší neviděl. Bastlit nějaký silný kabel se mi nechtělo. Proto ta rozdvojka. USB je dost a ten disk tam není pořád. Já jen, že i tohle může být řešení.
procesor píše:Je to proste jednoduché: strčíš USB a ak stačí zariadeniu 100mA môže pracovať. Ak je to málo, musí požiadať o pridelenie ďalších nx100mA.
Takhle úplně to není. V Configuration Descriptoru je položka MaxPower a v té zařízení při enumeraci říká, jakou má maximální spotřebu. Protože je to byte, tak je to x2 mA. Ten telefon tedy může dokonce říct, že potřebuje jen 10mA, protože to napájení z USB k ničemu nepoužívá. Pak má nárok jen na 10mA a dlouhodobější překročení 10mA může USB řadič posoudit jako vadu zařízení a odpojit ho, ale až zas tak moc to ten power management asi neřeší, pokud vůbec nějak.
Cize tu padli dva navrhy-jeden od rnbw,aby som skusil do serie nejaky odpor.Priznam sa,ze mi to nic nevravi-akej hodnoty a vlastne kvoli comu???
Druha moznost od hafca-pouzit zdvojeny usb konektor,co by mohlo aj fungovat,len potrebujem odmerat odber prudu pri nabijani z nabijacky,ci nepresahuje 200mA,co sa obavam,ze asi bude vacsi nakolko je nabijacka dimenzovana na 350mA...
Popr.ak niekto pozna jednoduchy sposob ako donutit USB port aby daval tolko prudu kolko zariadenie potrebuje-co je asi vsak malo pravdepodobne...
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Podle mého názoru to ale nebude řešení, protože kdyby to USB-čko nechtělo dát víc jak těch 100mA a docházelo ke spínání nadproudové ochrany USB portu, tak by to operační systém ohlásil.
Druha vec je, ze niektore operacne systemy od nemenovanej firmy na to cele zvysoka seru. Akurat vcera som videl dosku, kde Linux plnil logy hlasenim "overcurrent change on port x" a Windows nic...