Nokia-nabijanie z USB portu

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od AmarokCZ »

rnbw: pokud máš na mysli OS Linux, tak bych se nedivil, Wokna tyhle stavy hlásí (od W2000, u starších to asi nebude fungovat).
keemo

#32 Příspěvek od keemo »

Ja tiez hovorim o Vidlach,s Linuxom sa nejak nekamaratim...
dudo02

#33 Příspěvek od dudo02 »

Zaujimalo by ma este,ci moze dojst ku poskodeniu baterie,popr.ku skrateniu zivotnosti vplyvom nabijania nedostatocne velkym prudom.
Nakolko ako som spominal,tak ak je bateria nabita do polovice,tak ju dobija aj z USB portu.A to mi v podstate postacuje na to aby sa nevybila,co mi vyhovuje nakolko mi ide presne o to,aby som pri praci na laptope nemusel riesit este nabijanie telefonu.

Dakujem vsetkym za napisane postrehy a nazory.

//Inac pozeram,ze tipek na tomto videu nema ziaden problem podobneho charakteru ako ja :? -http://www.youtube.com/watch?v=SfjeD9TIvLc
//A este som nasiel dokonca nabijacku USB na NOKIU,cize technicke riesenie existuje,len este zistit ake...http://www.nokiausa.com/find-products/accessories/all-accessories/memory-cards-and-cables/cables/nokia-cable-ca-100
dudo02

#34 Příspěvek od dudo02 »

Tak som nasiel presne to co som hladal-http://www.alza.sk/nokia-ca-126-d113009.htm.Akurat ta cena :roll:
Zaujimali by ma tie creva...
Petiak

#35 Příspěvek od Petiak »

V originali NOKIA to ma oznacenie CA-100 (samotna nabijacka na 2mm) alebo ako uvadzas CA-126 (aj s micro USB) ktory sa ti da pouzit aj na novsie MT nie len Nokia. Problem, je v tom, ze regulacia nabijania v telefone pouziva vacsi prud ked je bateria uplne vybita ako ked este nie je prazdna. Preto ti to nabija po 5min pripojeni na nabijacku. Riesenie moze byt ako bolo pisane pripojit dalsi USB port. Pokial to vsak pouzivas v notebooku tak nezabudni, ze o co budes nabijat telefon o to budes menej pracovat. Samozrejme pokial nejdes na zdroj.
stres3d

#36 Příspěvek od stres3d »

me na 2630 to slo akorat to nenapsalo ze baterie je nabita bude to podle me tim ze tam ma byt 5,5V :wink: autonabijecka mi z 13v bere 230mA takze tam moc velkej proud netece..

jinak misto odporu zkus spis vzit diody a ze dvou konektoru usb vyved + spoj je za diodama a - by snad melo jit naprimo.. jestli ani to nepujde tak nvm
_luky_

#37 Příspěvek od _luky_ »

Vás rozsoudím. Nokia 6300 nabíjí tak, že na vstupu z nabíječky udržuje napětí 4V - tedy se chová jako zenerka.
Pozor - v sérii hned za konektorem je rychlá pojistka na 2A (podle schematu, telefon jsem neotvíral).
Tedy pokud chcete dobíjet z USB (jako já), je třeba do série zapojit odpor 10 Ohm.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“